10-04-2022, 16:49
(09-04-2022, 22:15 )Funkcjonariusz11 napisał(a):(09-04-2022, 11:46 )Szczęśliwy napisał(a):(09-04-2022, 7:24 )anton napisał(a): Pani administratorze proszę mi wyjaśnić taką rzecz.Masz w jednostce taki dział który się nazywa Finansowy więc podejdź i na 100% ci wyjaśnia, skąd admin ma wiedzieć LUDZIE???
Podwyżki dostałem 624 brutto a na koncie przybyło 460 zł przy wypłacie. Nie jestem odosobniony w mojej jednostce. Nie mam potrąceń prócz składki związkowej. Gdzie się podziało ponad 40 zł? Finanse mówią że to wina nowego polskiego ładu ale przecież nowy ład nie wpływa na nasze wypłaty.
Na początku roku wypłat były pomniejszone o polski ład ale potem były wyrównania. To teraz już nowy ład wszedł mi na podwyżkę i zabrał prawie 10%. O co tu kaman?
Masz rację jest taki dział w SW jak finanse. Tylko jak do nich dzwonię to odsyłają mnie do okręgu bo oni nic nie wiedzą i robią tylko to co im góra karze.
Śmieszna jest ta firma, tu nikt nic nie wie. Dobrze, że już paru wybiłem z głowy aby przyszli do SW
Nie wiem jak w innych jednostkach ale w łódzkim Areszcie tak liczyli wypłaty od nowego roku że mamy juz do oddania w US po 300-400zł, żeby to zastopować mamy składać jakieś oświadczenia ale przez to od maja wynagrodzenia w dół od 70-100zł. Nie jest to oczywiście wina Pań z finansów tylko pokręcone wytyczne wynikające z polskiego wałka. Także niektórych to ta podwyżka od stycznia wyniesie niecałe 400zł albo mniej skoro już na starcie dostawali np. 430zl zamiast 500 na rękę a teraz to już w ogóle np. 360zł. Panie i Panowie rok 2024 ostatnim w tej niedorobionej formacji!