19-04-2022, 20:15
(19-04-2022, 9:32 )caber76 napisał(a):Jeszcze się nie połapałeś hihi. Napisz tutaj co Ci związki załatwiły od 2018 roku hihi(18-04-2022, 8:35 )Nie plecak napisał(a):(16-04-2022, 16:54 )Administrator napisał(a):(16-04-2022, 13:36 )Psychol_OK napisał(a): Administratorze powracam do kwestii pracy w oddziale dla tzw. niebezpiecznych, w szczególności faktu zniknięcia w ustawie emerytalnej zapisu odnośnie dodatkowych % do emerytury w przypadku funkcjonariuszy przyjętych na nowych zasadach. Odpowiedź Dyrektora Generalnego z dnia 28.09.2021r. (BKS.100.30.2021.MS dot. ZG/135/2021) zawierała jedynie literalne powtórzenie przepisów, nie sformułowano jakichkolwiek argumentów popierających czy tłumaczących ten fakt. /Inna sprawa, że w mojej subiektywnej ocenie stało się tak z uwagi na mało precyzyjne pytanie z Naszej strony, ale to już inna kwestia/
Ważniejsze jest to, że Pan również stał na stanowisku, iż w odpowiedzi Dyrektora Generalnego brakuje merytorycznych przesłanek i argumentów, aby w tej kwestii różnicować funkcjonariuszy, którzy zostali przyjęci po raz pierwszy do służby po dniu 31 grudnia 2012 r. z funkcjonariuszami przyjętymi przed tą datą. Zasugerował Pan również wówczas, że sprawa ta będzie miała dalszy bieg i o ten bieg chciałem właśnie spytać. Czy zostały podjęte jakiekolwiek dalsze działania w tym zakresie?
Podtrzymuję swoje stanowisko i uważam, że nie ma żadnych podstaw do tego, aby różnicować w tej kwestii funkcjonariuszy przyjętych przed 2013 r. i po tej dacie. Niestety w mojej ocenie niezbędne jest dokonanie zmiany zapisów ustawy, o co też będę wnioskował przy najbliższej okazji.
Panowie i Panie F-sze zabiorą Wam wszystkie przywileje jakie są tylko możliwe to tylko kwestia czasu !!! Porównajcie sobie przywileje f-sza z lat
80 tych a teraz,co kilka lat coś zabierają.Jeśli nie wiecie jakie były to spytajcue się swoich ojców i dziadków to Wam powiedzą.
Oni twierdzą że to były prezenty PRL i trzeba to naj najszybciej zabrać tylko że nie odrazu a łyżeczką po trochu żeby nie siać za dużej paniki !!!
Jeszcze dekada może dwie a będzie praca do 65 roku życia i żadnych 13tek i mundurowek zobaczycie.
Ja tak się tylko zastanawiam czy związki nie mają prawników czy nie chcą z nich korzystać ?
Rozumiem, że oszustwo w sprawie podwyżek jest ciężkie do ogarnięcia bo sam rozmawiałem z prawnikiem, ale zwlekanie z wypłata podwyżki dla emerytów to chyba prosta sprawa. Piszecie pisma związkowe z których nic nie wynika , a powinniście uruchomić prawników. Partia rzadzaca nic sobie nie robi z ludzi pracujących dlatego trzeba postępować z nimi tak jak oni z nami.