22-04-2022, 11:38
(21-04-2022, 22:02 )caber76 napisał(a):(21-04-2022, 15:09 )Szczęśliwy napisał(a):(21-04-2022, 9:49 )Człowiek z lasu napisał(a):Oj biedulek, będzie mówił jeszcze że był mobingowany dzieciak. Bananowe pokolenie z rurkami, Brak Wojska i Fali!!!! Taka jest prawda, gdy zasnąłem na kogucie i miałem 1,5 roku służby ściągnął mnie d-ca i na początek zrugał do spodu a na koniec kazał na przebudzenie biegać dookoła muru na pasie i żadnych meldunków i innych pierdół do dzisiejszego dnia wspominamy go bardzo mile bo kiedy trzeba to wstawił się i walczył o swoich. Ale ilu zostało starych z tamtej epoki, prawie nikt.....(20-04-2022, 20:32 )Kazimierz napisał(a): ZK Nysa.
Młody funkcjonariusz zwalnia się po ok 2 tygodniach służby...
Przyczyna??? Hmmm
Nie tej marki papierosy kupił przełożonemu i mu się zebrało a ,że chłopak zna swoją wartość to nie będzie się płaszczył i wysłuchiwał obelg że się do niczego nie nadaje!!!!
I niech ten młody narobi syfu takiemu co go dojeżdżał!!!
Jeśli lubisz być dojeżdżamy i szmacony w zwykłej pracy to Twoja sprawa, ale niektórzy mają swoją godność i sobie nie pozwalają. Osobiście taką sprawę bym załatwił na swój sposób i gościu by chodził jak pikulik.
Ta formacja nie stanowi żadnej konkurencji w tych czasach, młody przychodzi, widzi co się dzieje i odchodzi. Zamiast zobaczyć profesjonalizm, godnosc i koleżeńskość bo nie wiadome czy za jakiś czas razem na cele nie będzie trzeba wejść i być z tyłu za plecami tego co zachowuje się jak idota dojeżdżając,, kolegę,, fsza chciałby się oglądać i czuć się nie pewnie? Ja doświadczyłem czegoś fenomenalnego, stary fusz i to nie jeden, często oficer pokazał co to profesjinalizm. Zawsze na 1 miejscu fusz, czas na wytłumaczenie, pokazanie, doradzenie. W trudnej chwili pomoc i obrona tak byśmy razem wyszli z danej sytuacji i czym to zaowocowało. Ja teraz mam 14 lat a pamiętam jak przychodzili młodzi i nigdy ale to nigdy się nie śmiałem z kolegi fszy młodego, zawsze pomogłem sam od siebie bo mnie tak traktowano. Jeśli my nie będziemy się szanowac a złodzieje to widzą to nikt nas nie uszanuje!!!.
Wystarczy że CZSW nas nie szanuje, że bandzior potrafi opluc czy nawet zabić a my między sobą co reprezentujemy tak poczyniajac?