27-04-2022, 4:13
(26-04-2022, 22:25 )Administrator napisał(a):(26-04-2022, 20:59 )Ciemność widze napisał(a):(26-04-2022, 17:59 )Administrator napisał(a):(26-04-2022, 16:26 )Człowiek z lasu napisał(a): Administrator nic wam nie odpowie co w kwestii oszustwa związanego z podwyżkami i zaliczeniem lat cywila do dodatku za wysługę lat. Związki kolejny raz nic nie robią bo pisanie pism które nie mają żadnego efektu śmiało można nazwać pismami bez efektu. Zachęcają do wstąpienia w szeregi 12tys fszy a to ściema, więcej osób odchodzi, odeszło widząc jaki mają związki wpływ na cokolwiek nie mają żadnego.
Proszę wskazać na czym te "oszustwo" według Pana polega, będzie mi łatwiej się do tego odnieść. Jeżeli chodzi o kwestię wypłaty podwyżek w trzy składniki, to zostało to przeanalizowane przez kancelarię prawną i Zarząd Główny po zebraniu opinii Zarządów Okręgowych i Zarządów Terenowych podejmie decyzję, co do dalszych kroków.
Panie administratorze jeżeli pan nie widzi jakie było oszustwo w sprawie podwyżki to o czym my w ogóle rozmawiamy. Czy to jest stanowisko związkow czy to tylko Pana przemyślenia.
Mam swoje przemyślenia jak każdy zapewne i widzę nierówne traktowanie przy przyznawaniu dodatku służbowego i uważam, że to jest podstawa do podważenia rozporządzenia MS w sprawie dodatków o charakterze stałym.... Chodzi mi o wskazanie "oszustwa" w sprawie zaliczenia lat z cywila do dodatku za wysługę lat, które jest również składnikiem uposażenia i może być zrealizowane tylko i wyłącznie z naszego wskaźnika. Krótko mówiąc uważam, że jedyną drogą do kwestionowania realizacji podwyżki jest włączenie jej w dodatek służbowy ponieważ rozporządzenie powinno określać zasady przyznawania dodatku a nie realizować podwyżkę.
Oszustwo z zaliczeniem lat z cywila do dodatku,, stażowego,, polega przedewszystkim na zaliczeniu na papierze, a nie na wyplacie adekwatniej do lat pracy z cywila. Nawet jeśli zostało w jakiś sposób zaliczone to kosztem składowej podwyżki która miała być dla wszystkich nie mniejsza niż 624zl. Kazdy liczył na 624zl jak było zapewniane oraz dodatkowo wzrost o 5% 10% itd w związku z latami cywila a nie kosztem 624 zł. Tak jak ktoś wyżej napisał jesli Pan Admin nie widzi oszustwa, przekrętu a za pewne jest Pan przedstawicielem związków to jak mają o nas owe związki zawalczyć? Ludzie w całej polskie zgłaszają niezadowolenie i rozgoryczenie a nikt z tym nic nie robi.