27-04-2022, 6:53
(27-04-2022, 1:47 )pablopablo11@interia.pl napisał(a):(26-04-2022, 22:25 )Administrator napisał(a):(26-04-2022, 20:59 )Ciemność widze napisał(a):(26-04-2022, 17:59 )Administrator napisał(a):(26-04-2022, 16:26 )Człowiek z lasu napisał(a): Administrator nic wam nie odpowie co w kwestii oszustwa związanego z podwyżkami i zaliczeniem lat cywila do dodatku za wysługę lat. Związki kolejny raz nic nie robią bo pisanie pism które nie mają żadnego efektu śmiało można nazwać pismami bez efektu. Zachęcają do wstąpienia w szeregi 12tys fszy a to ściema, więcej osób odchodzi, odeszło widząc jaki mają związki wpływ na cokolwiek nie mają żadnego.
Proszę wskazać na czym te "oszustwo" według Pana polega, będzie mi łatwiej się do tego odnieść. Jeżeli chodzi o kwestię wypłaty podwyżek w trzy składniki, to zostało to przeanalizowane przez kancelarię prawną i Zarząd Główny po zebraniu opinii Zarządów Okręgowych i Zarządów Terenowych podejmie decyzję, co do dalszych kroków.
Panie administratorze jeżeli pan nie widzi jakie było oszustwo w sprawie podwyżki to o czym my w ogóle rozmawiamy. Czy to jest stanowisko związkow czy to tylko Pana przemyślenia.
Mam swoje przemyślenia jak każdy zapewne i widzę nierówne traktowanie przy przyznawaniu dodatku służbowego i uważam, że to jest podstawa do podważenia rozporządzenia MS w sprawie dodatków o charakterze stałym.... Chodzi mi o wskazanie "oszustwa" w sprawie zaliczenia lat z cywila do dodatku za wysługę lat, które jest również składnikiem uposażenia i może być zrealizowane tylko i wyłącznie z naszego wskaźnika. Krótko mówiąc uważam, że jedyną drogą do kwestionowania realizacji podwyżki jest włączenie jej w dodatek służbowy ponieważ rozporządzenie powinno określać zasady przyznawania dodatku a nie realizować podwyżkę.
Te pytania aby funkcjonariusz wskazał administratorowi albo zwiazkom na czym polega oszustwo jest naprawdę irytujące. A Pan Administrator nie widzi na czym polega oszustwo? Naprawdę? Przew. Tula też nie widzi? Naprawdę nie widzicie, że ludzie że stażem cywilnym tzw. stażowe opłacili sobie sami z kwoty podwyżki? Ślepi jesteście czy tylko udajecie ślepych i głuchych? Tak trudno pojąć , że rozbijanie kwoty podwyżki na różne składniki uposażenia służy temu, żeby ten kant ukryć? Jak Pan Administrator albo Pan PrzewodnicAcy Tula nie umieją liczyc to jak to jest możliwe żeby w ogóle z CZSW coś negocjowało w kwestiach finansowych... A może znowu będzie cenzura i post się nie ukarze...? Macie osoby związkowców z działów finansowych? To ich poproście o wytłumaczenie i konkretne wyliczenia
Próbuję uświadomić, że nie ma podstaw wejść na drogę sądową jeżeli chodzi o wysługę lat, ponieważ wszyscy, którzy tą wysługę posiadali otrzymali za to pieniądze, więc o co mamy się sądzić? Że została ona wypłacona ze wskaźnika, skoro nie mogła być sfinansowana z innego źródła? Jeżeli uważa Pan inaczej, to proszę mi wskazać Pana wątpliwości, ale opierając się na podstawach prawnych, a nie odsyłać mnie do finansistów. Pojawił się przecież na tym forum temat "pozwu zbiorowego" ale z tego co zauważyłem, to kancelaria prawna nie podjęła się tego tematu, więc może Pan podpowie i wskaże przepisy, które zostały naruszone, bo Sąd będzie się opierał tylko na podstawach prawnych, a nie na tym, że mi się wydaje, że to jest "oszustwo". Uważam, że jedyną droga to nierówne traktowanie funkcjonariuszy przy przyznawaniu dodatku służbowego, ponieważ te osoby, którzy załóżmy mieli 15 lat cywila nie otrzymali dodatku służbowego, a jego kolega na tym samym stanowisku, który cywila nie miał, otrzymał dodatek służbowy w kwocie 416 zł. Rozporządzenie MS określa warunki i tryb przyznawania dodatku służbowego, a nie realizację podwyżki, więc na tym należy się skupić, a nie iść w kierunku dodatku za wysługę lat.