27-04-2022, 22:30
(27-04-2022, 12:29 )Stefek napisał(a):To i ja coś o oszustwie- przypomnijmy art. 19 ustawy modernizacyjnej wprowadził zmiany w ust 2 art 58 ustawy o SW dotyczące zaliczania cywila do dodatku za wysługę i co ważne ustawa modernizacyjną weszła w życie 1.04.22r. jest jeszcze RMS w spr. dodatków... które mimo, że na podstawie ustawy modernizacyjnej weszło w życie 24.03.22r. było to możliwe bo ustawa ogłoszona była w 29.12. 21r. i najlepsze § 2. 1. Ustalenia wysokości dodatku za wysługę lat dokonuje się na podstawie dokumentów znajdujących się w aktach(27-04-2022, 6:18 )szpaq24 napisał(a):Powiem nawet, że to nie oszustwo ale złodziejstwo. Administrator dobrze wie o co chodzi ale próbuje bronić tych nieudaczników z cezetu i Wosia. A i jeszcze siebie i Tułę.(26-04-2022, 18:16 )Gadzinka07 napisał(a):(26-04-2022, 17:59 )Administrator napisał(a):To ja wskaże na czym TE OSZUSTWO POLEGA. Osoby którym w okresie 01.01.2022 do 31.03.2022 wpadła wysługa z tytułu Służby a nie z CYWILA, są stratni bo ta kwota była pomniejszona przy podwyżce. Całe te porozumienie z 2018 wychodzi nam bokiem. Ważne przecież że klepnięty jest dodatek geriatryczny no i nikt o tym nie mówi że zwiększyli do 60 % dodatek służbowy. Wiec matematyka jest prosta, trzeba było komuś zabrać aby sobie maksa dodatku przyznać. Dziękuje...(26-04-2022, 16:26 )Człowiek z lasu napisał(a): Administrator nic wam nie odpowie co w kwestii oszustwa związanego z podwyżkami i zaliczeniem lat cywila do dodatku za wysługę lat. Związki kolejny raz nic nie robią bo pisanie pism które nie mają żadnego efektu śmiało można nazwać pismami bez efektu. Zachęcają do wstąpienia w szeregi 12tys fszy a to ściema, więcej osób odchodzi, odeszło widząc jaki mają związki wpływ na cokolwiek nie mają żadnego.
Proszę wskazać na czym te "oszustwo" według Pana polega, będzie mi łatwiej się do tego odnieść. Jeżeli chodzi o kwestię wypłaty podwyżek w trzy składniki, to zostało to przeanalizowane przez kancelarię prawną i Zarząd Główny po zebraniu opinii Zarządów Okręgowych i Zarządów Terenowych podejmie decyzję, co do dalszych kroków.
Dokładnie! Podsumowanie idealne. Jawny wałek
osobowych funkcjonariusza, na dzień przyjęcia do służby, chyba że z przepisów odrębnych wynika inny termin zaliczenia
okresów służby i pracy wykonywanej przed przyjęciem do służby. -I WYNIKA Z USTAWY MODERNIZACYJNEJ- bo przepis który zezwala na zaliczenie cywila wszedł 1 kw.
2. Funkcjonariuszowi, NA JEGO PISEMNY UDOKUMENTOWANY wniosek, ustala się wysokość dodatku za wysługę lat,
uwzględniając okresy DOTYCHCZAS NIEUWZGLĘDNIONE lub nieudokumentowane. -ja nie pisałem takiego wniosku więc powinienem otrzymać 208 do stopnia, a resztę do służbowego i to jest właśnie oszustwo! Bo mi bez wniosku doliczono cywila , a mógłbym taki wniosek napisać za 7 miesięcy jak będę odchodził a tak dodatku służbowego nie podniesiono mi wcale.