11-05-2022, 15:29
(10-05-2022, 19:36 )szpaq24 napisał(a):(09-05-2022, 20:03 )Srebrny Judasz napisał(a):(09-05-2022, 15:16 )szpaq24 napisał(a): [quote="Psychol_OK" pid='14539' dateline='1652084947']
Czy w związku z potrzebą "niezwłocznego wprowadzenia więziennego planu bezpieczeństwo" Administrator ma jakieś informacje odnośnie wdrożenia obowiązku munduru dla f-szy działu penitencjarnego? Osobiście takie rozwiązanie podpisuje obiema rękami, niemniej jednak z uwagi na kwestie praktyczne, wolałbym zakupić mundur polowy specjalny niż chodzić w gabardynie (myślę, że w przypadku kobiet i spódnic sprawa jest jeszcze bardziej oczywista). W związku z powyższym występuje jednak problem praktyczny związany z brakiem rozmiarów, np. na sortmundzie czy długim czasie oczekiwania na ww. wyposażenie. W mojej jednostce chcieliśmy się dowiedzieć czegoś konkretnego żeby mieć po prostu ciut więcej czasu na przygotowanie i skompletowanie wyposażenia polowego, niemniej nie mamy żadnych konkretów, cyt. "czekamy na wytyczne z góry, zobaczymy jakie będą polecenia, żadnych dat na razie nie ma', pomimo że wytyczne z 26.04 już o tym mówią.. Co więcej wiem, że w niektórych jednostkach w całej Polsce już obowiązuje umundurowanie w penicie i faktycznie polecenia pojawiało się "z dnia na dzień". Jesteśmy w stanie ustalić jakąś jedną linię i otrzymać konkretne informacje?
Tez uwazam że dobry pomysł na mundury dla Penitencjarnego. Ale serio chcesz kupić umundurowanie polowe? A nie sądzisz ze się należy skoro to wymyślili? Dlaczego wychowawca który przyjal się w tym czy 2021 roku dostał za free połowy mundur a starsi f-sze mają wydawać 3000 na kompletne umundurowanie...
Ojkiej nie ważne jesli jesteś F-szem lub f-szkom to przecież nas stać podwyżka była, była więc mundurki trzeba kupić i mundurowka co roku jest płacona więc przestań skomlec i płakać bo 2300 co roku przytulapsz pa.
Judaszu - polecam słownik ortograficzny przy udzielaniu się na forum. Piszę się f-szką a nie f-szkom...
Dodam, że nie skomlę i nie płaczę, zakładam, że może jesteś kawalerem mieszkającym z matką i Ci tak dobrze a mundur kupujesz co roku nowy a stary wrzucasz na OLX. Ja osobiście mam inne potrzeby
niż zakup nowego tym bardziej, że zostało mi kilka miesięcy służby. Trzymaj się ciepło
Ja skończyłem sorbone gdzie nie trzeba było sie uczuć tylko być obecnym na zajeciach. Ponadto kilka listów trzeba przeczytać, żeby kdo i penis..i podpowiedzieć kogo wywieźć do czarnogrodu. Wiec pomylka pisarska może mi się zdarzyć. Ze slownika korzystalem na maturze teraz mi nie potrzebny. Lubię to co robię ale patrząc na co niektórych do dokoła jak trzymają palce w 4 literach żenada. Ale co niektórych mi żal.