25-05-2022, 20:07
(25-05-2022, 15:23 )szpaq24 napisał(a):(25-05-2022, 8:59 )piotr73sw napisał(a):(25-05-2022, 7:16 )Administrator napisał(a):(24-05-2022, 20:22 )szfager napisał(a): ,,W trakcie spotkania uzgodniono między innymi:
Nowe zasady ustalania wysokości dodatku z tytułu wysługi lat dla funkcjonariuszy Służby Więziennej;"
Mam pytanie dotyczące tego fragmentu komunikatu, a mianowicie JAKIE TO ZASADY?
Chyba to nie tajemnica skoro już ustalono, to dobrze by było poinformować beneficjentów? Prośba do Administratora jeśli ma takie informacje aby je podać w aktualnościach, myślę że funkcjonariusze tego oczekują.
Dodatki za wysługę lat mają być naliczane dla funkcjonariusz, którzy mają 15 lat i wzwyż corocznie o 1%, a nie co 5 lat o 5% jak to jest w chwili obecnej.
A gdzie propozyja dodatków służbowych,to jest chyba w tej chwili najważniejsze aby zatrzymać ludzi w tej pracy bo powyższa propozyja to niewiadomo jak to nawet skomentować.
500zl po 15latach, 1000zł po 20 latach, 1500zł po 25 latach. Myślę że to minimum zachęcające do pozostania dłużej w służbie. W innym wypadku będzie masakra z ludźmi
Wątpię. To przecież nie będzie się wliczać do emki. Przy waloryracji rzędu 10%? Nie żartuj. Finał będzie taki ze odchodzacy nawet teraz, będą mieli emki po kilkaset zł (przy takich waloryzacjach) większe niż ci co zostaną 4-5 lat dla tych kilku stówek. Emkę bierzesz do końca życia. I możesz sobie coś znaleźć na 1/2 etatu żeby nie stetryczec do reszty.
Na koniec zmiana podatku PIT. Lepiej zapłacić 17% od odprawy czy 12%?
Ta służba sama zagoniła się w kozi róg.