03-06-2022, 17:26
(03-06-2022, 13:20 )rawablus napisał(a):(02-06-2022, 19:22 )Kamil napisał(a): Ja pamiętam dobrze jak do władzy doszło PO i zablokowali ostatnią z 3 podwyżek, które mieliśmy obiecane. Następnie przez x lat nie dostaliśmy nic. Daleko mi do PiSu tym bardziej do PO ale swoje pamiętam... Nie jest kolorowo ale dałbym sobie uciąć rękę że za ich rządów to była by dopiero ka ta stro fa !!
Zgadzam się z kolegą. Nie jednemu na tym forum należało by przypomnieć podwyżki które dostaliśmy w czasach świetności PO. Na przykład od Pana Borysa Budki byłego Ministra Sprawiedliwości przed wyborami w 2015 roku jako kiełbaske wyborczą 100 złotych brutto. Tego już nikt nie pamięta prawda ? Cytując klasyka "Pieniędzy niema i nie będzie". Nawet niechce myslec jak by wyglądała teraz moja pensja gdyby wciąż rządziła PO. Nigdy więcej.
bez sensowne rozważania... co by było gdyby babka miała wąsa... może rządziłby ktoś inny niż PO? a może gdyby wygrało PO to nie dodrukowaliby pieniędzy, nie stosowali polityki rozdawnictwa - i nie było by tak wysokiej inflacji która zjada te podwyżki którymi tak się ekscytujecie, nie było by takich podwyżek stóp procentowych? może chwilowe zaciskanie pasa miało wtedy sens?