07-06-2022, 18:15
(07-06-2022, 12:34 )Zgred20 napisał(a):(07-06-2022, 8:07 )łoś napisał(a):(06-06-2022, 9:45 )Zbigniew G. napisał(a):Za Rudego to przez 2 kadencje rządów PO - PSL było 0 ( zero) podwyżki , łącznie 8 lat , tak że nie mówcie że gdyby tamci rządzili to było by lepiej .(05-06-2022, 22:18 )caber76 napisał(a):(03-06-2022, 21:59 )Kamil napisał(a): [quote="Jacek B" pid='14810' dateline='1654257746']
[quote="Kamil" pid='14802' dateline='1654194130']
Ja pamiętam dobrze jak do władzy doszło PO i zablokowali ostatnią z 3 podwyżek, które mieliśmy obiecane. Następnie przez x lat nie dostaliśmy nic. Daleko mi do PiSu tym bardziej do PO ale swoje pamiętam... Nie jest kolorowo ale dałbym sobie uciąć rękę że za ich rządów to była by dopiero ka ta stro fa !!
Widać siedmioletnie pranie mózgu udało się co niektórych zdławić, za PO zaczynałem z pensją 1000zł jak PO kończyło rządy miałem ponad 3000zł węgiel kupowałem po 400zł a chleb 1,9 nie mówiąc już, że mogłem spokojnie spłacać kredyt. A teraz to jakiś żart eksperyment na ludziach ile wytrzymają. Pisiorku puknij się w czółko bo nie wiesz co się dzieje.
Pukam się i pukam i wiesz co? Nadal pamiętam jak było, śmieje się z takich jak Ty, którzy myślą że gdyby rządzili platformersi to paliwo by było po 3.50, byłyby dopłaty do kredytów i whisky w kranie, poprawiłeś mi humor napisz ile dostałeś podwyżki przez te lata, a nie podwyżki wynikających z awansów na stopniach i stanowiskach, bo to akurat się należało jak psu buda skoro masz problem ze spłata kredytu to znaczy, że wziąłeś kredyt pod korek, czasami trzeba pomyśleć i przewidzieć że mogą przyjść ciężkie czasy, no ale jak ktoś zarabia 5 koła i bierze pół miliona kredytu to tak jest ;] trzymam za Ciebie kciuki.
Jak ja bym miał patrzeć na to, że kiedyś tam przyjdą ciężkie czasy to nic bym w życiu nie osiągnął i nic bym nie miał. Nieudolność rządu doprowadziła do tej sytuacji.
Przestancie pisać głupoty za Leszka K. Św pamieci Były
najwyższe podwyżki dla mundurowych. Za PISu i za Jarka K. To samo. A za Rudego było 2 lub 5 zł. Ja jako emeryt jestem zadowolony bo w lipcu znowu kilka stuwek więcej wpadnie na konto. A za inflację i drożyzne podziekujcie panu, który rozpoczął wojnę w Ukrainie. Idą ciężkie czasy dla przyszłych emerytów mundurowych info z CZSW i z Ministerstwa.
Panie Łoś. To nieprawda. Może administrator odkopie grafikę, która kiedyś funkcjonowała w przestrzeni publicznej lub tylko naszej związkowej. Pamiętam nawet podwyżkę listopad czy październik któregoś tam roku, 350 zł do stopnia - każdemu po równo, bez kombinacji, szybko i bez niepotrzebnego szumu. Dziś to musiało by być około 700 - 800 zł. Nagrody były 2 razy w roku. Inflacja prawie zerowa, wręcz momentami deflacja. Poważny kryzys światowy 2008 r. Poprzez ostrożną politykę monetarną i brak ręcznego gmerania przy gospodarce udało się go przejść niemal suchą stopą. Zarobki wzrosły mi niemal 3 krotnie, a kredyt stał w miejscu. Miałem poczucia bezpieczeństwa tak ekonomicznego, jak i społeczno-politycznego. Ponadto nie ma nic bardziej cynicznego niż zrzucanie winy za inflację, która rozpoczęła marsz jesienią 2021 r. na pvtina i woynę (choć to znacznie wzmocniło jej tempo). Pomimo alarmów i ostrzeżeń nie zrobili nic, NIC! W żaden sposób nie przygotowali kraju na przewidywane problemy. Woyna to spadła im, jak z nieba. Można tak pisać w nieskończoność o bandzie dyletantów, niszczeniu wszystkiego, cynizmie, kłamstwach, złodziejstwie, nietolerancji, szczuciu na siebie poszczególnych grup zawodowych (to zaplanowane, celowe i skuteczne działanie), nieudolności, marnotrawstwie (tylko sam Płock to 1,5 mld zł). I pamiętaj - jako zwykły f-sz, dziś, przed sądami, rzecznikami, trybunałami jesteś nikim. One stoją już po "właściwej" stronie. Mniej propagandy, a więcej rzetelnej wiedzy i analizy życzę.
Tak ..to prawda i nie trzeba nic tu dodawać