08-06-2022, 22:45
(07-06-2022, 18:18 )Czarodziej napisał(a):(07-06-2022, 12:34 )Zgred20 napisał(a):(07-06-2022, 8:07 )łoś napisał(a):(06-06-2022, 9:45 )Zbigniew G. napisał(a):Za Rudego to przez 2 kadencje rządów PO - PSL było 0 ( zero) podwyżki , łącznie 8 lat , tak że nie mówcie że gdyby tamci rządzili to było by lepiej .(05-06-2022, 22:18 )caber76 napisał(a): Jak ja bym miał patrzeć na to, że kiedyś tam przyjdą ciężkie czasy to nic bym w życiu nie osiągnął i nic bym nie miał. Nieudolność rządu doprowadziła do tej sytuacji.
Przestancie pisać głupoty za Leszka K. Św pamieci Były
najwyższe podwyżki dla mundurowych. Za PISu i za Jarka K. To samo. A za Rudego było 2 lub 5 zł. Ja jako emeryt jestem zadowolony bo w lipcu znowu kilka stuwek więcej wpadnie na konto. A za inflację i drożyzne podziekujcie panu, który rozpoczął wojnę w Ukrainie. Idą ciężkie czasy dla przyszłych emerytów mundurowych info z CZSW i z Ministerstwa.
Panie Łoś. To nieprawda. Może administrator odkopie grafikę, która kiedyś funkcjonowała w przestrzeni publicznej lub tylko naszej związkowej. Pamiętam nawet podwyżkę listopad czy październik któregoś tam roku, 350 zł do stopnia - każdemu po równo, bez kombinacji, szybko i bez niepotrzebnego szumu. Dziś to musiało by być około 700 - 800 zł. Nagrody były 2 razy w roku. Inflacja prawie zerowa, wręcz momentami deflacja. Poważny kryzys światowy 2008 r. Poprzez ostrożną politykę monetarną i brak ręcznego gmerania przy gospodarce udało się go przejść niemal suchą stopą. Zarobki wzrosły mi niemal 3 krotnie, a kredyt stał w miejscu. Miałem poczucia bezpieczeństwa tak ekonomicznego, jak i społeczno-politycznego. Ponadto nie ma nic bardziej cynicznego niż zrzucanie winy za inflację, która rozpoczęła marsz jesienią 2021 r. na pvtina i woynę (choć to znacznie wzmocniło jej tempo). Pomimo alarmów i ostrzeżeń nie zrobili nic, NIC! W żaden sposób nie przygotowali kraju na przewidywane problemy. Woyna to spadła im, jak z nieba. Można tak pisać w nieskończoność o bandzie dyletantów, niszczeniu wszystkiego, cynizmie, kłamstwach, złodziejstwie, nietolerancji, szczuciu na siebie poszczególnych grup zawodowych (to zaplanowane, celowe i skuteczne działanie), nieudolności, marnotrawstwie (tylko sam Płock to 1,5 mld zł). I pamiętaj - jako zwykły f-sz, dziś, przed sądami, rzecznikami, trybunałami jesteś nikim. One stoją już po "właściwej" stronie. Mniej propagandy, a więcej rzetelnej wiedzy i analizy życzę.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Ogólnie rządzi PIS ale w zakładach na stołkach oficerskich zasiadają starą komuchy albo ich synalkowie sługusy PO.
Kto z was panięta jak PO było u steru zawieszone były awanse dla kadry podoficerskiej?
Oficerów przybywało po cichu.
W mojej jednostce wpadli na wspaniały pomysł aby utajniać awanse podzieli rozkaz na dwie części dla "administracji i ochrony"
Wszystko ok to co piszecie tylko dziwna sprawa, za Rudego lepiej się żyło niż za tego waszego ulubieńca kotów. Tylko imbecyl nie widzi co się teraz dzieje.