09-06-2022, 16:23
(08-06-2022, 22:02 )klawiatures napisał(a):Jak trzeba być pustym żeby wierzyć w te podwyżki które obecnie dają mniej możliwości niż 7 lat temu zwykła wypłata ludzie jesteście odklejni suma cyferek na koncie to nie wszytko teraz mogę mniej zniszczyli Polskę i tyle.(04-06-2022, 7:32 )caber76 napisał(a):(03-06-2022, 13:20 )rawablus napisał(a): [quote="Kamil" pid='14802' dateline='1654194130']
Ja pamiętam dobrze jak do władzy doszło PO i zablokowali ostatnią z 3 podwyżek, które mieliśmy obiecane. Następnie przez x lat nie dostaliśmy nic. Daleko mi do PiSu tym bardziej do PO ale swoje pamiętam... Nie jest kolorowo ale dałbym sobie uciąć rękę że za ich rządów to była by dopiero ka ta stro fa !!
Zgadzam się z kolegą. Nie jednemu na tym forum należało by przypomnieć podwyżki które dostaliśmy w czasach świetności PO. Na przykład od Pana Borysa Budki byłego Ministra Sprawiedliwości przed wyborami w 2015 roku jako kiełbaske wyborczą 100 złotych brutto. Tego już nikt nie pamięta prawda ? Cytując klasyka "Pieniędzy niema i nie będzie". Nawet niechce myslec jak by wyglądała teraz moja pensja gdyby wciąż rządziła PO. Nigdy więcej.
[/quote
Daleki jestem od partii politycznych ale za PO żyło się lepiej i pensji mi starczyło na wszystko. Dostałeś od pisu to co Ci teraz zabierają i to z nawiązką. Czasami się zastanawiam czy ludzie potrafią myśleć, inflacja kosmiczna, ceny paliw kosmos i to nie koniec jeszcze, stopy procentowe w górę gdzie p Glapiński bezpartyjny z pisu hihi mówił, że nie będzie podwyżek i jeszcze pełno innych rzeczy. Jeśli wam teraz żyje się lepiej to życzę wam powodzenia bo dopiero podwyżki się zaczynają i szybko się nie skończą nawet jak pis przegra wybory. Zresztą p. Premier obawiając się swojej polityki potrafił zabezpieczyć swoje pieniążki. Poszukajcie, poczytajcie i zacznijcie porównywać, a nie głupoty piszecie. Ten rząd niestety rozwalił gospodarkę i finanse na ładnych parę lat i my wszyscy płacimy za rozdawnictwo i drukowanie pieniędzy.
Kolego zmień stację informacyjną w TV oraz Gazetę. Spójrz w lustro, odrzuć fake newsy i przejdź do faktów. Za rządów PO - 220 zł podwyżki po oflagowaniu się i przypomnieniu, że jest coś takiego jak SW. Za tych rządów podwyżki ponad 2000 zł, nie licząc tych dla dzieci, dla rodzin. Nie wstydź Ci tak kłamać i bzdury gadać ? Inflacja, ceny ? Wojna, Covid, załamanie gospodarki światowej - popatrz na inne kraje Europy i Świata. Na ceny...
Pozdrawiam. Trzymaj się Faktów. Nie tych... a prawdziwych.