15-06-2022, 16:33
(15-06-2022, 11:52 )nietakamllodafszka napisał(a):(14-06-2022, 7:43 )TomaszBiałystok napisał(a): Areszt Śledczy Białystok 01.06.2022 po zakończeniu apelu zmiana wychodzi do domu. Pod bramą krążyły dwa auta szukając jednego funkcjonariusza.
Uratował mnie przypadek zdążyłem wyjść przed tym jak się pojawili .Sprawdzali i podchodzili do klawiszy czy to ten . Na drugi dzień gdy odbierałem apel wieczorny usłyszałem z celi ogólnej 16 osobowej cyt głos co nie ożenili kosy cały he he .
Jak takie zdarzenie się kończy podejść na parkingu w paru okrążyć jeden wyciąga nóż i w razie złapania nie ma sprawcy jeden zwala na drugiego .
Nagrania z monitoringu była Policja po jakimś czasie i co z tego .
CO Z NASZYM BEZPIECZEŃSTWEM
DO CZEGO DOCHODZI W TEJ SŁUŻBIE MOŻE KTOŚ Z CZSW ZABIERZE SŁOWO
Czy pod komendą Policji miejskiej po skończonej służbie jest polowanie na policjantów bo po służbie nie w mundurze i bez broni to można robić co się chce
Moje pytanie co robić?
Z uporem maniaka będę powtarzać. Ochrona prawna i zwiększenie kar za napasc nie tylko dla fszy ale rowniez dla emerytów!!! Myślicie ze po przejściu na emkę osadzeni zapominają?
Myślę kolego że nie kary więzienia nie ochrona prawna ale całe prawo działa na naszą niekorzyść. Gdyby w Polsce każdy fukncjonariusz mógł nabyć broń palną np na legitymację będąc w czynnej służbie albo broń służową zabrać do domu NIKOMU BY NIE PRZYSZŁO NA MYŚL ABY TAKIE RZECZY ROBIĆ NIKT BY SIĘ NIE ODWAŻYŁ.
Jeżli mam prawo nosić broń w służbie dla czego nie mogę po służbie , są osoby które to wiedzą i to potrafią wykorzystać.
Gdyby zmienili ustawę o broni i amunicji dopisali iż każdy funkcjonariusz ma prawo kupić broń i nosić.
Sama taka informacja podana publiczne w mediach odstraszyła by potencjalnych napastników. Policjant czy inny funkcjonariusz bez wachania pomógłby każdemu obywatelowi a tak zostało tylko wyjąć telefon i dzwonić po patrol i czekać czekać czekać.
Paru Policjantów zgineło po służbie bo chcieli interweniowac w dobrej wierze .