20-06-2022, 15:33
(20-06-2022, 10:19 )Cywil87 napisał(a):Ja myślę że to czy ktoś nosi mundur czy nie nie jest żadnym wyznacznikiem i nie stanowi o wyższości f-szy.Nie chce nikogo urazić ale są f-sze w administracji którzy nie chodzą na odprawy,nie mają kontaktu z osadzonymi i pracują do 15.30 tak jak większość pracowników cywilnych...co nas dzieli...pensja.Nie powinno się kategoryzować...że ktoś pracuje z osadzonym to mu się należy...Ja jestem pracownikiem cywilnym już 14 i pół roku i nie mam kontaktu z osadzonymi ba nawet rzadko ich widzę ale to nie znaczy że moja wiedza i praca są gorsze od służby f-sza.Niech każdy z nas ocenia po sobie a nie innych...(19-06-2022, 21:21 )Prison_Officer napisał(a):(19-06-2022, 13:52 )Cywil87 napisał(a):(18-06-2022, 10:53 )Prison_Officer napisał(a):(17-06-2022, 20:40 )Cywil87 napisał(a): To jest jawna dyskryminacja... podział na pracowników w mundurze i bez... I tak dużo mniej zarabiamy i nikt naszej pracy nie docenia nawet przełożeni jak widać....
To nie jest dyskryminacja. Jeśli uważasz, że nie ma różnic pomiędzy cywilami, a mundurowymi to zapraszamy na odprawę rano, przepytają z przepisów i na oddział do złodziei na 12 godzin. A co! Wtedy zobaczysz jak to nie ma różnicy pomiędzy pracą mundurowych i cywili.
Jestem wychowawcą w cywilu i przepisy znam....
A to zwracam honor jeśli twoje stanowisko polega na pracy z osadzonymi.
I tylko dlatego że nie noszę munduru mija mnie nagroda, podwyżki i wyrównania....