31-12-2018, 13:14
(27-12-2018, 22:42 )JurczySyn napisał(a):(26-12-2018, 14:45 )Funkcjonariusz_1 napisał(a): Witam serdecznie. Mam pytanie do Administratora oraz do każdego Fu-sza który bedzie w stanie udzielic mi odpowiedzi na pytanie. Przebywam obecnie na L-4, zgłoszę wypadek w służbie po powrocie do służby i tu sie rodzi pytanie moje do Was... czy mogę starac sie o otrzymanie nagrody grudniowej gdyż nie otrzymałem jej gdyż moje l-4 przekroczyło 30 dni. Czy w ogóle służba rozrużnia L-4 w zwiazku ze służba czy szystkie zwolnienia sa traktowane jednakowo i nic sie nie ma po powrocie z nich z dodatkowych nagród? Dziękuję za pomoc z góry ... No i szcześliwego Nowego Roku 2019. Pozdrawiam.
Chłopie,
co Ty chcesz zgłaszać?
Wypadek w pracy zgłaszasz od razu, w służbie, a nie po miesiącu czy tam pół roku.
Nic Ci się nie należy z tego powodu.
Do F-sz_1
Jeśli chodzi o nagrodę uznaniową, to jak sama jej nazwa wskazuje jest ona uznaniowa. U mnie osoby na długotrwałych zwolnieniach dostały ją, ale w mniejszej kwocie.
Do JurczySyn
Jeśli czegoś nie wiesz, nie wprowadzaj innych w błąd. W przypadku wypadku w pracy, w trakcie powrotu z niej czy do niej, prowadzone jest przez BHPowca postępowanie, jeśli mnie pamięć nie myli wszczynane dopiero po zakończeniu leczenia. I dopiero po nim f-sz kierowny jest na komisję w celu ustalenia uszczerbku na zdrowiu i ewentualnego odszkodowania z tego tytułu.