27-06-2022, 17:15
(27-06-2022, 10:35 )Benek Genek napisał(a):(26-06-2022, 19:53 )szfager napisał(a):(25-06-2022, 20:55 )Starysierzantsztabiwy napisał(a): Co do ZK Opole Lubelskie...a szkoda że nikt nie spojrzy na to z innej strony :ile Ci "funkcjonariusze" przez swoje lata służby byli na L4, ile razy śmiali się że jak coś to "zielone " na 29 dni się weźmie i już . I przez kilku takich trzeba na dolewki przyjeżdżać .kilka razy siedziałem ze znajomymi i telefon od dowódcy żeby na dolewkę przyjść bo ten i ten znów zaniemógł . Czemu Ci którzy rzetelnie pełnili służbę przez tyle lat tak samo mieli jak ci co zbijali bąki na L4 i jeszcze śmiali się z "frajerów " że za nich robią ?sam tego doświadczyłem .pracuje z nimi na pierwszej linii. Uważałem ich za kolegów ze służby ale ludzie się wkurzają jak za takich trzeba dolewki robić. I gdzie jakieś zasady , honor itp?. A potem lament bo biednego mobingują, zwalniać chcą a czemu on jest winien że przez kilkanaście lat służby dwa albo trzy lata na zwolnieniu się przebujał? . Śmiać mi się chce z tego ale już do śmiechu mi nie jest jak robię za nich kolejny dodatek .
Cha cha , chyba liczysz na awans. Jeszcze masz czelność pisać, że uważałeś ich za kolegów!, nie chciałbym z tobą wchodzić do cel.Nie pisz o zasadach i honorze jak płaczesz, że musiałeś na dodatki przychodzić za kogoś na zwolnieniu,( które jest nieobecnością usprawiedliwioną) -brałeś za to pieniądze! Nie pisz o zasadach i honorze jak uważasz , że ktoś jak choruje to można go mobbingować i zwolnić bo to rzeczywiście nie jest śmieszne ale bezczelne, że funkcjonariusz popierał działania niezgodne z prawem!
Swoją drogą jak kilkanaście razy byłeś na dodatku za kogoś to naprawdę nic strasznego.
Jak masz stopień taki jak nick to dziwię się, że przepracowałeś tyle lat z takim podejściem powinieneś z kimś o tym porozmawiać bo jesteś sflustrowany, a człowiek taki jest nieprzewidywalny, a tym samym niebezpieczny.
Panie sierżant, pisząc, żeby ktoś spojrzał z innej strony, sam nie jesteś obiektywny, bo co innego zwolnienie na ,,katar" , a co innego poważna choroba, szpital, operacja, wypadek czy też poważna choroba osoby bliskiej.
Z drugiej strony skąd znasz powód zwolnienia danego funkcjonariusza? Nie znasz ! Przynajmniej nie powinieneś i raczej nie jesteś lekarzem, więc nie osądzaj i nie szufladkuj.
Jeśli pracujesz na pierwszej linii to powiedz chłopakom co piszesz na forum, gwarantuję Ci że zdobędziesz ,,uznanie" ale chyba mobbigujących przedłożonych, bo twoje zasady i honor im się spodobają.
Ciekawe czy byś chciał żeby Ciebie pomawiał i twoje nazwisko wyczytywał ,, Owca" na odprawie?
Średnio inteligentny naczelny zrozumie że twoje wpisy, czy ,,ogłoszenia" na odprawie mają cel mobbingowy, ciekawe co Ci obiecali sierżancie?