01-07-2022, 9:17
(01-07-2022, 0:36 )Kamil napisał(a):(30-06-2022, 19:07 )Czarodziej napisał(a): [quote="SWOK" pid='15082' dateline='1656520636']-----------------------------------------------------------------------------------
Mam pytanie jak związki zawodowe mogą akceptować w służbie pierwszą i drugą linię to nie dopuszczalne. Nie spotkałem się w Ustawie o SW o tego typu podziale. Wszyscy są ważni. Ciekawe kto zastąpi dział finansowy, kadry bo administracja może pomóc ochronie np doprowadzić osadzonego, a nas kto Zastąpi
Mam pytanie jak związki zawodowe mogą akceptować w służbie podziały na Ochronę i Administrację, to nie dopuszczalne.
Jednak służąc w ochronie posiadając wykształcenie wyższe, max co może Tobie zaoferować zakład to śmieszna szkoła chorążych a dlaczego nie szkoła oficerska?
Poza D-cami zmian nie kierują f-szy na szkoły oficerskie.
Czy ustawa o SW precyzuje takie działania. To dlaczego komuś się wydaje że jak pracuje w biurze to zaraz ma być oficerem i gdzie jest to równe traktowanie.
Dokładnie, równość ale w jedyną słuszną stronę hehe ? ... Moim zdaniem oficerem powinien być jedynie dyrektor ewentualnie kierownicy działów i to wszystko. Jak widzę w biurach liczydła w stopniu majora to śmiać mi się chce, a ochroniarze kopiący się że złodziejami przez 20 lat na oddziałach nawet nie są godni chorazowki ...
Co stało na drodze że nie chciało się zostać liczydłem?