01-07-2022, 13:33
(30-06-2022, 19:07 )Czarodziej napisał(a):(29-06-2022, 17:37 )SWOK napisał(a): Mam pytanie jak związki zawodowe mogą akceptować w służbie pierwszą i drugą linię to nie dopuszczalne. Nie spotkałem się w Ustawie o SW o tego typu podziale. Wszyscy są ważni. Ciekawe kto zastąpi dział finansowy, kadry bo administracja może pomóc ochronie np doprowadzić osadzonego, a nas kto Zastąpi-----------------------------------------------------------------------------------
Mam pytanie jak związki zawodowe mogą akceptować w służbie podziały na Ochronę i Administrację, to nie dopuszczalne.
Jednak służąc w ochronie posiadając wykształcenie wyższe, max co może Tobie zaoferować zakład to śmieszna szkoła chorążych a dlaczego nie szkoła oficerska?
Poza D-cami zmian nie kierują f-szy na szkoły oficerskie.
Czy ustawa o SW precyzuje takie działania. To dlaczego komuś się wydaje że jak pracuje w biurze to zaraz ma być oficerem i gdzie jest to równe traktowanie.
Do niedawna w jednostce żaden Dowódca nie był oficerem a w administracji pomimo pisma kto je pamięta (60% podoficerowie, 20 chorąży 20 % oficerowie w każdym dziale) wszyscy byli kierowani na oficerkę. Dodatki 3 razy większe od oddziałowych, nagrody zawsze większe za kontakt ze sprzątakiem . To jest podział na na lepszą administrację i gorszą ochronę.