04-08-2022, 10:39
(03-08-2022, 12:12 )szfager napisał(a):Panie przewodniczący otrzymałem informację, że jest zielone światło z CZSW na obniżanie dodatków służbowych tym co na zwolnieniu- czy to prawda? Może Admin coś wie? Jeśli Administrator ma jakieś info w tym temacie to proszę o przekaz na forum.(03-08-2022, 6:42 )Człowiek z lasu napisał(a):(02-08-2022, 19:02 )Benek Genek napisał(a): Helo, czy Związek wie , że Dyrektor np. w Siedlcach obniża dodatek służbowy jeśli ktoś jest na L4? Przecież to jawny mobbing i Rozporządzenie na to nie zezwala! Panie przewodniczący miało nie być negatywnych opinii w czasie zwolnienia, takie były ustalenia i co?- SĄ , teraz obniżają dodatek służbowy bo ktoś choruje!- to Hańba!, niech Pan coś z tym zrobi!!!
Nie zauważyłes, że jakaś dziwna cisza jest u Pana Tuły nie widać, nie słychać? Nie pisze żadnych pism bo i tak nikt ich nie bierze pod uwagę, poczekajmy do 1arca 2023 pisma nie będą potrzebne, w mojej jednostce i wielu innych gdzie mam znajomych odchodzi na 2023 wielu fszy a już jest w całej pl wiele wakatów, wtedy pisma nie będą potrzebne no chyba że o mobilizacji wojska do pilnowania osadzonych.
Koledzy i koleżanki napiszcie ilu sie zdeklarowo u was na emke 2033
Są lepsze numery opinie piszą kadrowcy, kierownicy działów tylko zatwierdzają, a to niezgodne z prawem i taka opinia nie ma mocny prawnej gdyż została sporządzona przez osobę nieuprawnioną to tak jak byś sporządził opinie np. Dyrektorowi i lepszy numer jak się odwołasz , a Dyr. uzna za niezasadne powinien przesłać odwołanie i swoje stanowisko w sprawie do Okręgowego w terminie 7 dni! A np. w Opolu Lubelskim czy Piotrkowie odwołania rozpatruje sam Dyrektor i nie przesyła do Okręgu, nie wiem czy to brak wiedzy przełożonych i kadrowców, czy boją się przesłać bzdury do Okręgowego. Tak czy tak sprawy do wygrania.
Takie sytuacje obnażają wiedzę i umiejętności naszych przełożonych i ludzi na stanowiskach kierowniczych, może wreszcie ktoś się obudzi i na stanowiska będzie awansował że względu na wiedzę i umiejętności a nie wszelkiego rodzaju koneksje. Tak bardzo pcha się ,, swoich ", że zapomniano iż ktoś musi myśleć w dziale, dawniej przynajmniej jeden był od roboty i się na niej znał a teraz same pociotki i do tego głąby.