09-08-2022, 21:57
(09-08-2022, 10:28 )jtd napisał(a):(08-08-2022, 17:13 )predatorgad napisał(a):Ja od dawna zauwazylem taka zaleznosc, ze im drozej tym ludzie wiecej kupuja. W biedronie i innych marketach pelne kosze , nawalone zarcia a w domu wyrzucane bo data waznosci mija. A juz klawisza to nie znam ubogiego , domy ,trawka, nawodnienie, ogrzewanie wszystko sterowane aplikacja z telefonu, auta pod kryminalem to w znacznej czesci marki premium i rak bym jeszcze wymienial.A co do cen paliwa to tyle ludzi na wczasy jezdzi ze na stacjach kolejki i wala pod korek. Tak to zle sie zyje w Polsce.(08-08-2022, 10:09 )bp24 napisał(a):Caber 76 a co rządzący podnoszą ceny? Gospodarka wolno rynkowa jest. Każdy chce zarobić krocie. A Janusze i Grażyny a to cukier wykupują, a to wykupują papier toaletowy a to benzynę i tak w koło. A tak w ogóle to wolę być Polakiem i mieszkać w niepodległej Polsce!!!!!!!(04-08-2022, 6:30 )caber76 napisał(a):(03-08-2022, 12:18 )bp24 napisał(a): Wiecie jak za rządów PO-PSL wyglądały podwyżki ? Wcale nie wyglądały bo ich nie było ...10 lat Fajne macie rozterki kto ile i za co... Pogrzebcie w historii i przeczytajcie list P Premiera Tuska do mundurowych ws emerytur....
Może i nie było podwyżek ale teraz po czasie widać kto lepiej rządził. Paliwo nie kosztowało 8zł, inflacji nie było 16procentowej i pierś z kurczaka kosztowała 16 złotych , a nie 26 nie wspominając o innych podwyżkach żywności, prądu, węgla. Także ja już wolałem rządy PO niż rządu który kieruję się w stronę komuny.
Drogi Panie za gospodarkę odpowiada rząd poprzez różne narzędzia steruje nią. Inflacja która teraz szaleje nie powstała przez ludzi tylko osoby które sterują narodem. Rząd pozwolił na to aby węgiel kosztował krocie bo nie umiał przygotować się na taki scenariusz jaki mamy obecnie, a było wiadomo już od dawna, że tak może być. To jest tylko jeden z przykładów ich nieudolności, a jest ich wiele. Jakoś Premier potrafił zabezpieczyć swoje pieniądze przed tą porażką którą teraz mamy. Jestem również Polakiem i także chcę żyć w niepodległym kraju z panującą demokracją, ale niestety czuję jak ten rząd nas zbliża do komuny co widać zresztą po nowelizacji jak bardzo chcą inwigilować ludzi. Mam nadzieję, że ten rząd upadnie jeszcze w tym roku bo szkody które mogą wyrządzić przez następny rok mogą być nieodwracalne. Jeśli chodzi o Unię Europejską, można nie zgadzać się z nią w paru sprawach, ale dzięki niej nie jeździsz polnymi drogami itp. Więcej od nich dostajemy niż dajemy. Każdy pracuję po to aby mieć dobrze i uwierz mi, że w innych zawodach też się ludzie budują mają trawki z nawodnieniem itp. Przed kupnem domu przez naście lat rezygnowałem z niektórych rzeczy aby kupić upragniony i wymarzony dom i wiem co mówię bo przechodziłem przez to zresztą czy bym pracował w SW czy gdzie indziej też bym kupił. Jeśli chodzi o paliwo, a co mają ludzie wlewać do baku jadąc do pracy na wakacje itp. wodę?. Paliwo nie wiadomo ile by kosztowało to i tak będziemy kupować. W większości i tak nie ma żadnej alternatywy dla samochodu bo wszystko polikwidowali.