19-08-2022, 7:35
(18-08-2022, 17:55 )caber76 napisał(a):(16-08-2022, 20:40 )zzz napisał(a):(15-08-2022, 9:26 )Oficer napisał(a):Jakoś nie widziałem żeby jakiś cywil protestował(14-08-2022, 17:39 )Czarodziej napisał(a):(14-08-2022, 7:35 )Człowiek z lasu napisał(a): Do was wszystkich politycznych ekspertów, bawicie się w ocenianie tej opcji czy prawej czy lewej a zacznijcie oceniać i coś zmienić w naszej formacji!!!.-----------------------------------------------------------------------------
Nie widziecie, że latami zaniedbań kadrowych doprowadzili do obecnej sytuacji, gdzie przedewszystkim przez brak ludzi dzieją się dziwne rzeczy?
Pomyślcie sobie jakby się pracowało gdyby nie brakowało ani jednej osoby? Mniej pracy, obowiązków presji, wymagań, mniej dodatków, nadgodzin.
Formacja zamiast w końcu zacząć motywować tych co zostają, zachęcać tych co mieliby przyjść to tobi to ck zwykle, wszystko idzie w kierunku zabierania, dokladania, wywierania presji itd. Zobaczcie sobie zatarcie kary już 12miesiecy z 6,delegowanie też 12, Inspektorat sztucznie utworzony który może podsłuchiwać, brak odwołania do sądu pracy, w jakim kierunku to idzie!!!
Wypuszczom teoretyków z uczelni i to oni wami, nami będą kierować a tam już głowy im zepsuja odpowiednio.
Zacznijcie zauważać problem w formacji, własnych jednostkach, a nie w polityce bo jedyny wpyw na nią mamy gdy idziemy oddać głos.
Kolego zostaw to, samo się rozsypie.
Nie dostrzegasz tego że na tym forum pełno jest specjalistów od odwracania uwagi od tematów trudnych i dla SW ważnych.
Tematy zastępcze mają na celu odwracanie uwagi i powodować by nic się nie zmieniało, lub zmieniało się na gorsze.
Dziura w dnie tej łajby nie jest do załatania wysiłkiem żadnego z was a każdy wasz wysiłek i tak przeleci im przez palce jak piach.
Daj sobie spokój z tym forum a będziesz spokojniejszy. To nie ma sensu.
TERAZ ZAOSTRZAJĄ DOSTANIE GRUPY PRZED EMERYTURĄ NA KOMISJI LEKARSKIEJ NO I PODOBNO SĄ JUŻ PLANY NIE ŁĄCZENIA EMERYTURY Z RENTĄ W MUNDURÓWCE, BO W CYWILU TAKIEGO CZEGOŚ NIEMA RENTA ALBO EMERYTURA, CYWILE PROTESTUJĄ NA COŚ TAKIEGO CO JEST W MUNDURÓWCE. BĘDĄ ZMIANY BĘDĄ.
Ten znów zaczyna. Nikogo nie widziałem ani nie słyszałem aby protestował.
Myślcie troche to nie boli, cywile protestują czyli są zbulwersowani, nie zgadzają sie na taki twór który jest w mundurówce kiedy funkcjonariusz ma emeryture i plus procenty od lekarza , psychiatry. Emerytura lub renta tak jak w cywilu ma być. Albo wszyscy do Zusu bo tam brakuje kasy na emerytury, tak zrobią. Ja uciekam na emkę. Starzy funkcjonariusze są już dużo stratni finansowo że nie poszli na emke i tego nie odrobią bez dodatku który był, bo teraz bedzie zero kasy od rządzących.