20-08-2022, 12:25
(19-08-2022, 21:21 )Prison_Officer napisał(a):Zdecydowanie lepiej "snafco" choć dalej błądzisz jak dziecko we mgle.Piszesz coś o czym do końca nie masz pojęcia. Jeszcze raz wskazuję ci twoje infantylne podejście do sprawy" - plus 15 proc na główkę" co jest bzdurą bo leczący się funkcjonariusz nie musi tego dostać...komisja uzna inaczej, ale skąd ty taki "znafca" możesz o tym wiedzieć. Poza tym jak podajesz jakąś informację to podawaj rzetelnie, chociażby po to aby nie siać fermentu, a plus- minus to sobie możesz podłączyć baterie do pilota.(19-08-2022, 16:52 )Abadon napisał(a):(18-08-2022, 20:46 )Prison_Officer napisał(a):Weź się ogarnij "snafco".podałeś plus 15 proc jakby to było obligatoryjne. Poza tym inteligencją nie grzeszysz skoro nie odczytaleś mojego sarkazmu.(18-08-2022, 15:16 )Karlo napisał(a):(17-08-2022, 20:20 )Abadon napisał(a): Powiedzmy, że taki oddziałowy ma 5000 zł netto miesięcznie, więc orientacyjnie można to policzyć tak:Ktoś Was podpuszcza a Wy piszecie te głupoty!!! Nie wiesz- starszych służba się zapytaj! Jeden z drugim w czsw siedzą i piszą pytania aby tylko mieć pomysły jak innym zabrać co już mają.
5000 zł pensja
1/12 z 5000 = 400 zł (nagroda roczna podzielona na 12 miesięcy)
razem 5400 zł netto
Emerytura:
40% podstawa po 15 latach + 15% "główka" razem daje 55%.
55% z 5400 = 2970 netto i to jest mocno orientacyjna emerytura po 15 latach przy obecnej pensji 5000zł na rękę.
Każdy kolejny rok to + 2,6%
Jak uzyskać te 15proc na główkę?
Też tak myślę, dlatego piszę tylko jak +/- wyliczyć sobie emeryturę, a odpowiedzi na durne pytania "Abadona" sobie odpuszczam.
Ps. Sprawdź w słowniku.
:rofl:
Weź się ogarnij "snafco", podałem plus 15 proc ponieważ nie spotkałem się z przypadkiem braku uszczerbku na zdrowiu po co najmniej 15 latach służby, więc pomimo tego, że te magiczne 15% to nie jest to żaden oblig to jednak praktycznie zawsze zostaje ono przyznane osobom, które leczą się na różne dolegliwości.
Zauważ również "snafco", że "główka" jest celowo napisane w cudzysłowie, ponieważ tak się utarło w służbach mundurowych, że leczą się na tzw głowę (czyt. psychiatra), jednak jest cały wykaz chorób, które pozostają w związku ze służbą i wcale nie trzeba chodzić do psychiatry, aby te magiczne 15% uzyskać.
Pamiętaj również "snafco", że ktoś, kiedyś, zdecydowanie mądrzejszy od ciebie zauważył, że służba taka jak nasza czy inna powoduje wiele chorób, dlatego też zostały stworzone przepisy tak, aby zrekompensować w ten sposób osobom odchodzącym na zaopatrzenie emerytalne nabyte w służbie problemy zdrowotne, które mogą się pojawić w tak obciążającej fizycznie i psychicznie pracy.
Tak więc podałem je w swojej wypowiedzi, a ty "snafco" dalej pytaj na księdze jak uzyskać 15% zamiast poczytać przepisy.
A i nie pytaj jakie przepisy "snafco".
Ps.Dalej nie zrozumiałeś sarkazmu? Oj długo przetrawiasz informacje...no cóż próbuj dalej udawać znafcę... chociaż pogrążasz się coraz bardziej.