21-08-2022, 19:06
(21-08-2022, 15:17 )Prison_Officer napisał(a):(21-08-2022, 10:57 )Abadon napisał(a):(21-08-2022, 7:50 )Prison_Officer napisał(a):Kończąc tę bezowocną dyskusję, wystarczyło by że poinformował byś obecnych na forum o takim tworze jak kalkulator emerytalny ( ogólnie dostępny) a tworzyć jakąś dziwną ekwilibrystykę emocjonalną, sugerując że się nie opłaca pracować, bo przecież według ciebie po 15 latach "należy" się 55 procent w rozumieniu ok 3 k PLN. co jest oczywiście nieprawdą.(20-08-2022, 12:25 )Abadon napisał(a):(19-08-2022, 21:21 )Prison_Officer napisał(a):Zdecydowanie lepiej "snafco" choć dalej błądzisz jak dziecko we mgle.Piszesz coś o czym do końca nie masz pojęcia. Jeszcze raz wskazuję ci twoje infantylne podejście do sprawy" - plus 15 proc na główkę" co jest bzdurą bo leczący się funkcjonariusz nie musi tego dostać...komisja uzna inaczej, ale skąd ty taki "znafca" możesz o tym wiedzieć. Poza tym jak podajesz jakąś informację to podawaj rzetelnie, chociażby po to aby nie siać fermentu, a plus- minus to sobie możesz podłączyć baterie do pilota.
Weź się ogarnij "snafco", podałem plus 15 proc ponieważ nie spotkałem się z przypadkiem braku uszczerbku na zdrowiu po co najmniej 15 latach służby, więc pomimo tego, że te magiczne 15% to nie jest to żaden oblig to jednak praktycznie zawsze zostaje ono przyznane osobom, które leczą się na różne dolegliwości.
Zauważ również "snafco", że "główka" jest celowo napisane w cudzysłowie, ponieważ tak się utarło w służbach mundurowych, że leczą się na tzw głowę (czyt. psychiatra), jednak jest cały wykaz chorób, które pozostają w związku ze służbą i wcale nie trzeba chodzić do psychiatry, aby te magiczne 15% uzyskać.
Pamiętaj również "snafco", że ktoś, kiedyś, zdecydowanie mądrzejszy od ciebie zauważył, że służba taka jak nasza czy inna powoduje wiele chorób, dlatego też zostały stworzone przepisy tak, aby zrekompensować w ten sposób osobom odchodzącym na zaopatrzenie emerytalne nabyte w służbie problemy zdrowotne, które mogą się pojawić w tak obciążającej fizycznie i psychicznie pracy.
Tak więc podałem je w swojej wypowiedzi, a ty "snafco" dalej pytaj na księdze jak uzyskać 15% zamiast poczytać przepisy.
A i nie pytaj jakie przepisy "snafco".
Ps.Dalej nie zrozumiałeś sarkazmu? Oj długo przetrawiasz informacje...no cóż próbuj dalej udawać znafcę... chociaż pogrążasz się coraz bardziej.
Ty za to masz takie pojęcie jak nikt tutaj.
Mądralo, gdybym traktował tzw. "główkę" jako oblig to nie pisałbym +15% tylko "55% po 15 latach".
Druga sprawa to napisałem +/- po to, aby orientacyjnie poznać kwotę jaka może wyjść na emeryturze. Aby wyliczyć dokładną kwotę, potrzebne są szczegółowe informacje na temat stażu i zarobków.
Twoje wpisy nic nie wnoszą do dyskusji, nie mają żadnej wartości merytorycznej więc daruj sobie. Ja w prosty sposób pokazałem, że kwoty emerytur jakie tu się pojawiają są nierealne, a ty cwaniakujesz, że 15% nie jest obligiem.
PS. Nie używaj słów, których nie znasz znaczenia.
Ps. piszesz że nie spotkałeś się z przypadkiem nie przyznania 15 proc. za uszczerbek na zdrowiu po 15 latach służby????? To powinieneś poinformować w którym mieście tak chętnie przyznają procenty ,,wypracowanym,, funkcjonariuszom.
Koniec tematu.
I znajdź łaskawie jakąkolwiek moją wypowiedź, gdzie napisałem, że nie opłaca się pracować.