09-09-2022, 14:19
(09-09-2022, 10:25 )FunkcjonariuszeOZ napisał(a):(08-09-2022, 11:15 )Prison_Officer napisał(a):(07-09-2022, 19:18 )Zbigniew G. napisał(a):(07-09-2022, 10:35 )FunkcjonariuszeOZ napisał(a): Mam pytanie do administratora. Czy musimy odbierać telefony z ZK w swoich prywatnych telefonach i czy musimy pisać notatki wyjaśniające dlaczego nieodebrałem telefonu. Proszę o wyjaśnienie sprawy. Potrzebujemy to dalszego postępowania przeciwko SW.
Miej wyjeb..e na to rozłacz telefon i miej ich głęboko w czterech literach. Żadnego wyjaśnienia nie musisz pisać przeciez bateria padla w telefonie he he. Zbig.
Jeśli telefon nie jest służbowy to w normalnym trybie nie masz obowiązku odbierania (przynajmniej ja nie spotkałem się z jakimiś przepisami regulującymi tą kwestię).
W przypadku gdy masz dyżur telefoniczny to za każdym razem w grafiku dyżurów musisz podać numer telefonu pod którym będziesz dostępny w godzinach dyżuru.
Jeśli mam dyżur telefoniczny potrafię jeszcze to zrozumieć chociaż też nie mam obowiązku mieć prywatnego telefonu. Powinienem dostać telefon od zakładu na czas dyżuru. Widzę, że SW buja się na cwancykach. Chyba jednak to był błąd przychodząc tu do pracy.
No już nie przesadzaj z tym dawaniem przez służbę telefonu na czas dyżuru
Technologia idzie do przodu i każdy w dzisiejszych czasach ma telefon komórkowy bądź stacjonarny.
Dawniej jak nie było komórek, a stacjonarkę miał co najwyżej sołtys, to albo dzwoniło się na podany f-sza numer, albo po prostu jechało się służbową ... po takiego f-sza do domu. Sam sobie odpowiedz co lepsze, odebrać prywatny telefon czy siedzieć w domu 12 godzin dyżuru i nie wyjść nawet do sklepu czy na spacer.
Służba to służba i pomimo tego, że należy dążyć do poprawy warunków jej pełnienia czy rozliczania (godziny, pensja) to jednak są tu nieco większe ograniczenia i wymogi dyspozycyjności niż w pracy cywilnej i przychodząc do służby (którejkolwiek) powinieneś mieć tego świadomość.