10-09-2022, 13:39
(10-09-2022, 9:53 )Czarodziej napisał(a):(09-09-2022, 12:03 )Abadon napisał(a): Oczywiście gość...zachowanie i kombinacja godna naszych podopiecznych, wypada tylko przyklasnąć.A tak na marginesie decydując się na służbę w formacji godzimy się na zaoferowane warunki,no ale nie wszyscy to rozumieją.--------------------------------------------------------------------
Przychodząc dp SW godzisz się na warunki to fakt ale z pewnością nie pogodziłem się z faktem że sporo przełożonych ma gdzieś przepisy i przywileje f-szy.
Przykład: Ustawa o SW jest jej najważniejszym aktem prawnym.
Ustawa o SW - O dodatkowej służbie f-sz ma być poinformowany z 14 dniowym wyprzedzeniem.
Patrząc w rozkład służb dowiadujesz się o dodatku z dnia na dzień!
Tłumaczeniem że nie ma ludzi okazuje się że można zdeptać ustawę.
Ale jak ty się pomylisz to sypią artykułami z lewa i prawa tworząc postępowania a ustawę mają we d..........e!
Bądź w tym cyrku normalny.
Ja już w tym cyrku tkwię trochę lat, oczywiście można napisac jak chcesz to zmień pracę ale to też nie rozwiązanie. Dlaczego jest tak, że mało komu zależy na tym aby nas dobrze traktowano, z szacunkiem, kulturom. Aby nas traktowano lepiej od przestępcy. Jest tak dlatego, że mało który z nas ma jaja aby zawalczyc o swoje, jest tak bo sami siebie nie szanujemy ale przede wszytkim góra nas nie szanuje a przecież wykonujemy jeden z bardziej stresujacych zawodów świata!!! My potrafimy narzekać, marudzić ale żeby się odezwać, napisać raport już ciężko. Związki nie mają siły przebicia, DG układa sie z CZSW, że strona służbowa nie trzyma po stronie fszy.
Kochani już kiedyś to pisałem, dajmy od siebie coś, żyjmy w zgodzie z kolegami bo idą gorsze czasy taka prawda. Będzie nas coraz mniej, coraz mniej doświadczonej kadry, ze zmianami w kkw,za chwilę wypuszcza oficerów i chorazych z uczelni których zniszczyli głowy i co myślicie ze oni będą w pasie śmigać? Na spacerach czy widzeniach? Będą tak rządzic formacja jak im na tłukli w uczelni.