04-10-2022, 8:15
(03-10-2022, 21:37 )FunkcjonariuszeOZ napisał(a):Chcę tylko dodac, że pismo dotyczy podwyżek od 1 marca wiec chcą pozbawic podwyżki wszystkich odchofzacych na emeryture. Podejzewam ze wiekszosc f-szy w słuzbie sie smieją ze nas chca oszukac, ale pragne zuważyc ze tak już pewnie zostanie i kazde nastepne pokolenie odchodzacych taki sam sposob oszukaja. NADAL CZEKAM NA ZAJECIE STANOWISKA DO POWYZSZEGO PISMA.(03-10-2022, 9:11 )wolf napisał(a): witam, czy zwiazki moga sie odniesc do tego linku dotyczacego przyszlorocznych podwyzek:
https://celnicy.pl/threads/rzad-kombinuj...ych.17891/
Związki nie odniosą się już do niczego albo zrobią to po fakcie jak zwykle. My w SW nie mamy żadnych przedstawicieli, mają ciepłe posadki i dogadują się z Warszawą. Były okazję do strajkowanie w newralgicznych sytuacjach ale tego nie zrobili, a wiem z mojej jednostki, że ludzie na to czekali. Mam 35 lat pracy i przeszedłem w życiu różne firmy ale tak źle zarządzanej jak ta to jeszcze nie widziałem. Pieniądze marnotrawione na każdym kroku, ludźmi nikt się nie przejmuje. Pierwszy raz widzę aby pracodawca pozbywał się doświadczonych pracowników, pracodawcy na głowie stawali aby tylko taki został w pracy. Do puki nie zmieni się komunistyczne myślenie i zarządzanie zasobami ludzkimi to nic się tu nie poprawi.