21-10-2022, 12:21
(21-10-2022, 1:20 )Sierżant Polska napisał(a):Jakie porozumienie stron??? Jakie rozwiązanie umowy??? Co to Biedronka jest??? FUNKCJONARIUSZA ZWALNIA SIĘ W TERMINIE DO 3 m-cy PO ZŁOŻENIU RAPORTU O ODEJŚCIU! "DO 3 m-cy" Czyli następnego dnia, albo za tydzień, albo za miesiąc, albo 90 dni.(20-10-2022, 7:50 )marekzmarek napisał(a):Nie pisz farmazonów ze dyrektor może Cię zwolnić na następny dzień! Składasz kiedy chcesz odejść i wtedy odchodzisz. Okres wypowiedzenia to 3 miesiace. Jeżeli dyrektor miał by go zwolnić wcześniej to jedynie dyscyplinarnie lub za porozumieniem stron czyli jedna i druga strona musi wyrazić na to zgodę. Jeżeli dyrektor chce Cię zwolnić wcześniej to sprawę w sądzie masz wygrana bo nie może inaczej niż dyscyplinarnie(19-10-2022, 16:02 )Człowiek z lasu napisał(a):(19-10-2022, 4:36 )marekzmarek napisał(a):(18-10-2022, 6:11 )Brygadzista napisał(a): Witam czy pisząc raport na 15 luty w listopadzie 15 , to czy dyrektor może mnie wcześniej zwolnić skoro wskazałem datę odejścia ?
Tak, dyrektor może cię zwolnić nawet następnego dnia po złożeniu raportu.
A ja uważam że nie moze skoro rozwiązanie umowy następuje że skutkiem na wsakazny dzień
Funkcjonariusza zwalnia się ze służby w terminie do 3 miesięcy od dnia złożenia przez niego pisemnego zgłoszenia wystąpienia ze służby. Do 3 miesięcy, czyli następnego dnia lub za 90 dni.