29-10-2022, 13:44
(28-10-2022, 18:45 )Administrator napisał(a):(28-10-2022, 15:01 )tomi napisał(a):(28-10-2022, 7:58 )dzonnyrr napisał(a):(28-10-2022, 5:20 )Człowiek z lasu napisał(a):(27-10-2022, 19:29 )szfager napisał(a): Tylko, że dyspozycyjność nie jest kryterium do zabierania czy podnoszenia dodatku
Prosty przykład na L4 jest fsz który ma np 200 nadgodzin jest dyspozycyjny? Jest mu obniżony dodatek a on ma wypracowane te przysłowiowe nagodziny. Mało tego nie musi ich mieć może być na zero ale np za poprzedni okres miał i co jest niedyspozycyjny?
O to chodzi, że już nie ma żadnej świętości. Robią co chcą.
Ponawiam pytanie.
Zarząd Główny NSZZ Funkcjonariuszy i Pracowników Więziennictwa interweniował w tej sprawie do Ministra Sprawiedliwości. Jeżeli nadal tak się dzieje, to bardzo proszę z takim przykładem zgłosić to właściwej organizacji związkowej (terenowej lub okręgowej) i jesteśmy gotowi, aby skierować tą sprawę na drogę sądową.
Zarzad juz sie popisal przy dzieleniu nagrod w grudniu
W ochronie po 300 nadgodzin. Wolnego nie idzie dostac. Nadgodzin oddac nie chca. Ale kryteria do nagrod takie same jak w administracji. Jak mam nie chorowac jak w ciagu roku robie miesiac wiecej niz administracja. Jestem przemeczony. Oddajcie mi nadgodziny ktore wisza juz kilka lat. Zwiazki juz zapomnialy ze lamane przepisy sa.