30-10-2022, 8:05
(29-10-2022, 13:44 )marek123578 napisał(a):(28-10-2022, 18:45 )Administrator napisał(a):(28-10-2022, 15:01 )tomi napisał(a):(28-10-2022, 7:58 )dzonnyrr napisał(a):(28-10-2022, 5:20 )Człowiek z lasu napisał(a): Prosty przykład na L4 jest fsz który ma np 200 nadgodzin jest dyspozycyjny? Jest mu obniżony dodatek a on ma wypracowane te przysłowiowe nagodziny. Mało tego nie musi ich mieć może być na zero ale np za poprzedni okres miał i co jest niedyspozycyjny?
O to chodzi, że już nie ma żadnej świętości. Robią co chcą.
Ponawiam pytanie.
Zarząd Główny NSZZ Funkcjonariuszy i Pracowników Więziennictwa interweniował w tej sprawie do Ministra Sprawiedliwości. Jeżeli nadal tak się dzieje, to bardzo proszę z takim przykładem zgłosić to właściwej organizacji związkowej (terenowej lub okręgowej) i jesteśmy gotowi, aby skierować tą sprawę na drogę sądową.
Zarzad juz sie popisal przy dzieleniu nagrod w grudniu
W ochronie po 300 nadgodzin. Wolnego nie idzie dostac. Nadgodzin oddac nie chca. Ale kryteria do nagrod takie same jak w administracji. Jak mam nie chorowac jak w ciagu roku robie miesiac wiecej niz administracja. Jestem przemeczony. Oddajcie mi nadgodziny ktore wisza juz kilka lat. Zwiazki juz zapomnialy ze lamane przepisy sa.
Koledzy chodzą słuchy że niema być dla przyszłych emerytów mundurowych łączonej z emeryturą 3 grupy a do wyboru emerutura lub renta, czy ktoś słyszał coś ? Będzie znowu jak z zabraniem dodatku przed emeryturą.