03-11-2022, 8:26
(02-11-2022, 14:36 )Oficer napisał(a):(02-11-2022, 6:39 )GERARD napisał(a):(30-10-2022, 13:27 )marekzmarek napisał(a):(30-10-2022, 8:05 )Oficer napisał(a):(29-10-2022, 13:44 )marek123578 napisał(a): Zarzad juz sie popisal przy dzieleniu nagrod w grudniu
W ochronie po 300 nadgodzin. Wolnego nie idzie dostac. Nadgodzin oddac nie chca. Ale kryteria do nagrod takie same jak w administracji. Jak mam nie chorowac jak w ciagu roku robie miesiac wiecej niz administracja. Jestem przemeczony. Oddajcie mi nadgodziny ktore wisza juz kilka lat. Zwiazki juz zapomnialy ze lamane przepisy sa.
Koledzy chodzą słuchy że niema być dla przyszłych emerytów mundurowych łączonej z emeryturą 3 grupy a do wyboru emerutura lub renta, czy ktoś słyszał coś ? Będzie znowu jak z zabraniem dodatku przed emeryturą.
Nigdy nie było i nie ma czegoś takiego jak zabranie dodatku przed emeryturą! Dyrektor przed twoim odejściem na emkę "sztucznie" podnosił dodatek służbowy nawet do 50%, żebyś miał wyższą emeryturę. W zależności jaka to była jednostka, jaki dyrektor, jakie miałeś obowiązki, czy dyrektor cię lubił, czy nie, jak bardzo właziłeś mu w tyłek, jak działały twoje kadry, czy miałeś znajomości - od tego zależało jak zwiększony zostanie twój dodatek służbowy przed samym odejściem na emeryturę. Teraz tego nie ma! Zgodnie z przepisami twój dodatek może mieć wysokość do 50% uposażenia zasadniczego, ale od jakiś 2 lat jest "nakaz" z góry nie podnoszenia go na koniec twojej służby, no chyba że masz ze 28 lat w kryminale... Funkcjonariusze z uprawnieniami po 15 latach, nie mają na co liczyć. Znam kilku, którym się poszczęściło i odchodząc 5 lat temu ze służby po 15-17 latach dzisiaj mają po 5-7 tyś na rękę - w wieku czterdziestu kilku lat...
Co do łączenia emerytury z rentą: za dużo jest w służbie starych wpływowych mundurowych, którzy kasę liczą, więc moim zdaniem jeśli taka zmiana miałaby mieć miejsce, to najwcześniej w 2024. Przypominam, że w przyszłym roku są wybory, więc niejedno cię pozytywnie zaskoczy...
Chyba ci się pomieszało. Kto niby po 15 latach miał emeryturę rzędu 5000 zł? Nawet Dyrektor jednostki z maksymalnym dodatkiem tyle by wtedy nie wyszedł z takim stażem.... A co dopiero 7000 zł. Zejdź na ziemie i nie siej fermentu....
PO 15 LATACH 5 TYS. EMERYTURKI NA RĘKĘ ?
To chyba jakiś troll z CZ piszę aby mieszać wśród ludzi, ale już niedługo skończą się i rządy.