15-11-2022, 17:29
(14-11-2022, 21:54 )Benek Genek napisał(a):(12-11-2022, 19:40 )Hipi napisał(a):A i jeszcze napisz jak Sobie wyobrażasz , że np. strajkujemy przez tydzień czyli nie pracujemy, nie przychodzimy do służby wszyscy bo wszyscy strajkujemy(12-11-2022, 8:19 )Benek Genek napisał(a):Witam.(11-11-2022, 14:31 )Hipi napisał(a):Panie Benek Garnek(11-11-2022, 10:22 )Benek Genek napisał(a): [quote="Hipi" pid='16024' dateline='1668027793']Grubo pojechałeś, pewnie Morawiecki przepycha się z Czesławem i Kilkoma profesorami żeby Ci odpowiedzieć A tak serio to nie wiem czy w Europie służby mundurowe mogą strajkować? Strajk to zaprzestanie pracy- jak Sobie to wyobrażasz w SW ?
Pytanie do Związków Zawodowych oraz do Prezesa Rady Ministrów .
Dlaczego w polskim prawie ustawodawczym jest zapis że Służbą Więzienna nie może strajkować ?
W innych cywilizowanych Państwach europejskich ta forma tzn.strajk jest jak najbardziej dopuszczalna.
Czym my funkcjonariusze SW,my naród polski różnimy się od innych europejskich funkcjonariuszy Służb Mundurowych.?
To że pensją to już wiem,ale dlaczego ogranicza nam się zabrania nam się STRAJKU ?
O wypowiedź w przedmiotowej sprawie proszę przewodniczących obu Związków Zawodowych,Prezesa Rady Ministrów oraz konstytucjonalistów .
Pozdrawiam
Z choinki Pan się urwałeś ?A może żyjesz tylko.swoim podwórkiem i nic innego Ciebie nie interesuje?
Zapraszam Ciebie żebyś objechał kilka kraju europejskich to dowiesz się co i jak.Tylko nie wiem czy Cię stać na takie wycieczki a z drugiej strony zawsze możesz pożyczyć na niskie oprocentowanie
[/quote
Kolego, nie jesteśmy tu po to aby się ranić, nie chcę Cię obrażać ale zadałem Ci pytanie i spróbuj na nie odpowiedzieć, podaj w jakim to kraju służba więzienna ma prawo do strajku i jaka jest tam definicja strajku, czy strajkując nie mają jakichś ograniczeń, bo wydaje mi się a nawet jestem pewien, że żaden cywilizowany czy też nie kraj nie zezwoli na zaprzestanie pracy przez f-szy służby więziennej! Nie wiem kto urwał się i z czego prosząc na tym forum o odpowiedź Premiera czy konstytucjonalistów. Bardzo proszę o konstruktywną dyskusję, przytoczenie przykładów i nie obrażanie.
Ps bardzo jestem ciekawy co to za kraje. Pozdrawiam
Nie jestem tutaj od obrażania.
Podaje przykład Wielka Brytania.
Mam wymieniać dalej ?
Panie Benek Garnek proszę zapoznać się z Konstytucją RP ponieważ najwyraźniej ktoś o niej "zapomniał" i nie stosuje się do jej zapisów .
Pozdrawiam
Tak właśnie to sobię wyobrażam. Dopóki będziemy się z nimi bawić to będą nas traktować jak idiotów, tak jak robią to teraz. Trzeba uderzyć z grubej rury aby wiedzieli z kim mają do czynienia.