17-11-2022, 11:33
(15-11-2022, 13:54 )zzz napisał(a):Są taki możliwości, np strajk włoski robimy wszystko dokładnie z zachowaniem szczególnej ostrożności, przeszukanie cel porządnie nie po łepkach bo nie ma czasu, dokładne przeszukanie każdego osadzonego po powrocie do celi, zwłaszcza grup po spacerze itp. itd. Dokładnie wszystko zgodnie z przepisami co do przecinka. A że doba wtedy powinna mieć 36 godzin no trudno. Nie nasza wina że któryś z osadzonych nie pojedzie na rozprawę (swoją drogą sędziom też się nie śpieszy) a że kogoś rodzina nie wejdzie na widzenie, cóż trudno Sory Tak Praca Jaka Płaca. Każdy wie że jest nas za mało, że robimy nadgodziny wtedy kiedy zakład potrzebuje - w zamian dostajemy wolne wtedy kiedy nikt z nas go nie potrzebuje, a gdy potrzebujemy wolne to mamy sami sobie znaleźć zastępstwo.(14-11-2022, 21:54 )Benek Genek napisał(a):Normalnie, to nie nasza sprawa jak sobie poradzą(12-11-2022, 19:40 )Hipi napisał(a):A i jeszcze napisz jak Sobie wyobrażasz , że np. strajkujemy przez tydzień czyli nie pracujemy, nie przychodzimy do służby wszyscy bo wszyscy strajkujemy(12-11-2022, 8:19 )Benek Genek napisał(a):Witam.(11-11-2022, 14:31 )Hipi napisał(a): Grubo pojechałeś, pewnie Morawiecki przepycha się z Czesławem i Kilkoma profesorami żeby Ci odpowiedzieć A tak serio to nie wiem czy w Europie służby mundurowe mogą strajkować? Strajk to zaprzestanie pracy- jak Sobie to wyobrażasz w SW ?Panie Benek Garnek
Z choinki Pan się urwałeś ?A może żyjesz tylko.swoim podwórkiem i nic innego Ciebie nie interesuje?
Zapraszam Ciebie żebyś objechał kilka kraju europejskich to dowiesz się co i jak.Tylko nie wiem czy Cię stać na takie wycieczki a z drugiej strony zawsze możesz pożyczyć na niskie oprocentowanie
[/quote
Kolego, nie jesteśmy tu po to aby się ranić, nie chcę Cię obrażać ale zadałem Ci pytanie i spróbuj na nie odpowiedzieć, podaj w jakim to kraju służba więzienna ma prawo do strajku i jaka jest tam definicja strajku, czy strajkując nie mają jakichś ograniczeń, bo wydaje mi się a nawet jestem pewien, że żaden cywilizowany czy też nie kraj nie zezwoli na zaprzestanie pracy przez f-szy służby więziennej! Nie wiem kto urwał się i z czego prosząc na tym forum o odpowiedź Premiera czy konstytucjonalistów. Bardzo proszę o konstruktywną dyskusję, przytoczenie przykładów i nie obrażanie.
Ps bardzo jestem ciekawy co to za kraje. Pozdrawiam
Nie jestem tutaj od obrażania.
Podaje przykład Wielka Brytania.
Mam wymieniać dalej ?
Panie Benek Garnek proszę zapoznać się z Konstytucją RP ponieważ najwyraźniej ktoś o niej "zapomniał" i nie stosuje się do jej zapisów .
Pozdrawiam