20-11-2022, 10:20
(16-11-2022, 21:01 )jow napisał(a):---------------------------------------------------------------------------------------------------------(16-11-2022, 8:47 )StaryGad312 napisał(a):(14-11-2022, 15:39 )Sierżant Polska napisał(a):(14-11-2022, 8:15 )Mark napisał(a): Jeżeli ktoś odchodzi to niech odejdzie tylko niech nie pisze że w cywilu jest tak różowo. Prywaciarz musi zarobić a nie ty to jego firma. On tobie da umowę zlecenie i będziesz zapitalać za 3000 beż urlopu. Chyba że masz jakiś fach w co wątpię bo udzielasz się na forum czyli tylko potrafisz mielić jęzorem . Twój wybór ale nikt nie będzie za tobą płakał .Inni młodzi doskonale ciebie zastąpią pa paPrzestań pić albo ćpać. Obojętnie gdzie pójdziesz do pracy to na początek dostaniesz 4000 złotych jak nic nie potrafisz a z każdym rokiem zarabiasz więcej. Mój rodzony brat w małym miasteczku zaczynał na produkcji. Teraz po 8 latach jest mistrzem i ma ponad 6000 złotych do ręki. A ja po 14 latach w ochronie mam 5400. Wes nie pisz głupot bo żal mi takich nieudaczników jak ty
Mark bajki o zarobkach w cywilu piszesz a nikt trzeźwy Ci nie uwierzy. Na wschodzie Polski zarobki to najczęściej najniższa krajowa czyli 2500 zł na rękę , na zlecenie 13 zł za godzinę czyli jeszcze mniej , a potrafią ci jeszcze powiedzieć jak ci nie pasuje to ukrainiec ( których jest wszędzie mnóstwo ) przyjdzie do pracy za 10 zł za godzinę. I tak wygląda prawda. Niestety... Na zachodzie czy północy Polski może jest i inna sytuacja więc nie wszystkich należy mierzyć jedną miarą....
Kolego, nie możesz tak spoglądać na swoje życie. Każdy, bez kwalifikacji z podstawami angielskiego lub niemieckiego jest w stanie zarobić ponad tysiąc € w DE w jeden tydzień. Można też na stałe przeprowadzić się w każde miejsce w Polsce czy na świecie, dzieci już chyba nie masz małych? Zresztą samemu ich nie da się zrobić, więc ktoś do pomocy jest. Więcej "jaj" życzę i powodzenia ?
Przestań się mazać! CHŁOPAKI NIE PŁACZĄ!