30-11-2022, 14:26
(29-11-2022, 11:20 )Abadon napisał(a): No tak cudownie wszystko na zasadzie: podobno znajomy znajomego szwagra zięć...podobno zarabia 10 k itp. obudź się człowieku,piszesz o budowlance zauważ że mieszkaniówka staje system kredytowy staje ,poza tym w budowlance trzeba zap....niczać a nie w ciepełku poturlać się po oddziale.Piszesz również że masz znajomych którzy pracują w tej branży, więc zapewne widziałeś jakie problemy zdrowotne mają,np.uszkodzone kolana, wieczne przeziębienie itp. ale ty widzisz tylko 5 k i nic więcej.Podziel pit przez 12 to zobaczysz ile wychodzi. Mam tylko pytanie skąd tyłu malkontentów i płaczków w naszej służbie? Jak ty się tu dostałeś ( jeżeli w ogóle jesteś funkcjonariuszem). A tak w ogóle po co tu piszesz że w cywilu jest tak cudownie a w SW to dno, po prostu po cichutku połóż raport i papa nikt zapewne nie będzie tęsknił.
Budowlanka to nie tylko budowanie domów ale także wykończenia, i nie podobno bo tak nie napisałem tylko, że tyle zarabia. Przyszedłem do służby bo poprostu się opłacało tu pracować i praca była szanowana wśród ludzi, a odszedłem bo poprostu już nie opłaca się tu robić i tyle w temacie. Czysty biznes człowieku. Nie Lubię jak mnie ktoś w konia robi i oszukuje i uwierz mi , że nigdy w mojej karierze 35 letniej żaden prywaciarz nie zrobił mnie w konia. Na razie roboty jest pełno przynajmniej u mnie w mieście, a jak nie wyjdzie w Polsce to się wyjedzie i tyle w temacie. Pamiętaj, że rodzina jest najważniejsza i robię wszystko dla niej i jak na razie wychodzi mi to wyśmienicie.Pozdrowienia.