09-12-2022, 20:22
(09-12-2022, 17:37 )Unknown napisał(a): "Wspólny komunikat kierownictwa Ministerstwa Sprawiedliwości i Służby Więziennej oraz związków zawodowych działających w Służbie Więziennej" - Mam 25,6 lat służby, raport złożony. Dość późno przełożeni próbują mnie powstrzymać, ALE - co oferują? 15% podwyższenia dodatku służbowego - który nie liczy mi się do emerytury, plus podwyżka od 1 marca. Waloryzacja to przebija - więc nadal dwója z matematyki - z dodatkiem po 25 latach emerytura będzie wyższa niż gdybym pozostał w służbie. Komunikat ładnie wygląda, dobrze się czyta - ale biorąc do ręki kalkulator...............................
całkowicie się z kolegą zgadzam . w telegraficznym skrócie chcieliby czymś zachęcić ale przypadkiem aż za wiele f-sz nie zyskał w przeciwieństwie do 25 i 28 latków których zachęciło się w bardzo dobry sposób .. tylko , że tam to mowa o centrali a nie o f-szach dzięki którym utzrymują sie pułkowniki i generały na swoich stołkach.. no cóż już niebawem młodzi nie będą mieli się od kogo uczyć tego fachu i pewnie stołki będą często zmieniane ... jak widać jestesmy tymi trybikami w jednostkach podstawowych, które jednak za mało znaczą w tej machinie , w tej formacji