18-12-2022, 22:27
(18-12-2022, 12:07 )StaryGad312 napisał(a):Po co się nakręcacie. Tak jest w każdych służbach. Już dawno to powinno być rozwiązane ale może nie tym aby rozmudorowywać administrację bo fusze też są tam potrzebni, zresztą nikt by tam nie przyszedł do pracy jak by były etaty cywilne. Powinny być dodatki dla tych np. pracujących bezpośrednio z osadzonymi, płatne nocki święta. Policjant czy służba celna pracująca w terenie itp.(17-12-2022, 9:33 )nietakamllodafszka napisał(a): Czy ja dobrze rozumiem że oba związki uważają usunięcie podziału w nagrodach na pierwszą/druga linię (bezpośredni kontakt/ obserwowanie osadzonego przez okno) za sukces?
Niestety tak. Najgorsze jest jednak to , że przez ostatnich kilka lat to związki zawodowe walczyły o wyróżnienie funkcjonariuszy z pierwszej linii. I niestety punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Pytanie mam do Pana Administratora. Który z funkcjonariuszy administracji przyjdzie na służbę w święta ?? A może któryś z funkcjonariuszy administracji ma służbę nocną ??? A może któryś z funkcjonariuszy z administracji przyjdzie na nockę w sylwestra w konwój do szpitala ?? Hmmm może któryś z funkcjonariuszy z administracji musi zając się pluskwami na celi, zastosować ŚPB na skazanym agresywnym który grozi , że mnie zabije ? Ciekawe , czyżby funkcjonariusze administracji czyli między innymi CZSW mają mniejsze dodatki służbowe niż oddziałowy na oddziale ?? A może w ochronie mamy tylu kapitanów , majorów na oddziałach , że należy ich równo traktować ??? To co zrobiły teraz "nasze" związki zawodowe to kpina....