19-12-2022, 9:06
(18-12-2022, 12:07 )StaryGad312 napisał(a):Następny skomle bo pracuje na zmiany, a może pomyślisz o innych którzy mają czterozmianowy tryb pracy i pod rząd mają 4 nocki i nie narzekają. Wam się tak odkleiło małolaty że hej, a może teraz zwróć się do kogoś i zapytaj dlaczego nie mogę pracować np w jakiejś dużej firmie i być tam prezesem i zbierać gruby hajs. Wieczny problem, a widzę jak pijecie 3 kawy i 10 herbat oraz non stop przerwa na posiłki a jest ich z 5, a teraz odpowiedz sobie ile przerwy miałbyś u prywaciarza ❓❓❓hmmm podejrzewam że 2 razy po 15 minut.(17-12-2022, 9:33 )nietakamllodafszka napisał(a): Czy ja dobrze rozumiem że oba związki uważają usunięcie podziału w nagrodach na pierwszą/druga linię (bezpośredni kontakt/ obserwowanie osadzonego przez okno) za sukces?
Niestety tak. Najgorsze jest jednak to , że przez ostatnich kilka lat to związki zawodowe walczyły o wyróżnienie funkcjonariuszy z pierwszej linii. I niestety punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Pytanie mam do Pana Administratora. Który z funkcjonariuszy administracji przyjdzie na służbę w święta ?? A może któryś z funkcjonariuszy administracji ma służbę nocną ??? A może któryś z funkcjonariuszy z administracji przyjdzie na nockę w sylwestra w konwój do szpitala ?? Hmmm może któryś z funkcjonariuszy z administracji musi zając się pluskwami na celi, zastosować ŚPB na skazanym agresywnym który grozi , że mnie zabije ? Ciekawe , czyżby funkcjonariusze administracji czyli między innymi CZSW mają mniejsze dodatki służbowe niż oddziałowy na oddziale ?? A może w ochronie mamy tylu kapitanów , majorów na oddziałach , że należy ich równo traktować ??? To co zrobiły teraz "nasze" związki zawodowe to kpina....