30-12-2022, 22:03
(29-12-2022, 19:42 )Benek Genek napisał(a):(29-12-2022, 12:58 )Fryderyk napisał(a):Fryderyku, a kiedy dokładnie mijało Ci 2 lata chodzi o konkretny miesiąc?(29-12-2022, 9:13 )tomi napisał(a): P. Administratorze czy coś wiadomo na temat tego oszystwa z zaliczeniem cywila?
Mi w maju weszła okrągła rocznica służby I nie otrzymałem 5 proc wysługi. Znaczy na papierze otrzymałem ale pomniejszyli mi podwyżkę.
Obserwując inne fora branżowe to tak oszukanych funkcjonariuszy było dużo.
Teraz obawiamy się że 5 proc po 15 latach też sfinansują w ten sam sposób bo strona służbowa ma nas w poważaniu. Niby dostaniemy ale znowu na papierze. Proszę o odpowiedź.
Dokładnie... Ja jestem młodym funkcjonariuszem. Służę 3 lata. Miałem 8 lat cywila i w czasie "podwyżek" mijał mi 2 rok w SW czyli 5% - jedno i drugie weszło mi w podwyżkę czyli sami wiecie jak mogę się czuć... Nie chcieli wliczać cywila to ok (chociaż takie kombinowanie to też nie jest fair i według mnie wielkie oszustwo), ale że za służbę też jestem stratny to jest dno...
Niestety winię też przez to związki ponieważ nie protestowały i dalej nic się nie mówi i nie walczy w tej sprawie. Nie należę do związków chociażby przez to i tak długo nie będę jak się to nie zmieni i nie będą skuteczni w swoich działaniach.
2 lata minęły mi w kwietniu.