31-12-2022, 13:19
(31-12-2022, 12:54 )Administrator napisał(a):(31-12-2022, 9:14 )tomi napisał(a):(29-12-2022, 19:28 )Administrator napisał(a):(29-12-2022, 11:09 )Sierżant Polska napisał(a):(29-12-2022, 9:13 )tomi napisał(a): P. Administratorze czy coś wiadomo na temat tego oszystwa z zaliczeniem cywila?Zlwiazki niby złożyły jakiś pozew ale to już trwa ponad pół roku o nic nie wiadomo. Czyli nie złożyli nic a administrator oszukuje i nas zwodzi w czasie żeby wszyscy zapomnieli. Już wiele razy funkcjonariusze się upominali żeby administrator podał do jakiej kancelaria został złożony pozew to nie chce powiedzieć. Cenzura jak Koreii
Mi w maju weszła okrągła rocznica służby I nie otrzymałem 5 proc wysługi. Znaczy na papierze otrzymałem ale pomniejszyli mi podwyżkę.
Obserwując inne fora branżowe to tak oszukanych funkcjonariuszy było dużo.
Teraz obawiamy się że 5 proc po 15 latach też sfinansują w ten sam sposób bo strona służbowa ma nas w poważaniu. Niby dostaniemy ale znowu na papierze. Proszę o odpowiedź.
Bardzo proszę o wzajemny szacunek i nie obwiniać mnie za tempo działania Trybunału Konstytucyjnego.
Administratorze jak wynika z Pana lakonicznej odpowiedzi jak również lektury tej księgi sprawa jest zaskarżona do TK. Tylko jak wiemy trybunał nie jest za szybki, za kilka miesięcy wybory i znowu walka o trybunał. Roszczenia finansowe przedawniają się po 3 latach a rok już prawie minął.
Czy nie lepiej byłoby, a jest jeszcze na to czas, aby ZG wraz z tą enigmatyczną kancelarią wystąpiło w imieniu 5-10 funkcjonariuszy do różnych sądów pracy o nierówną podwyżkę dla funkcjonariuszy. Jestem przekonany, że po korzystnych orzeczeniach, a pierwsze już mogłyby zapaść gdyby tak zrobiono na wiosnę, strona służbowa musiała by mimo braku precedensu zmienić nastawienie do problemu. Inaczej wszyscy pokrzywdzeni funkcjonariusze składaliby raporty o ponowne naliczenie wysługi wraz z ustawowymi odsetkami z uwagi na wadliwy akt prawny tj. RMS w sprawie dodatków...
Proszę o rozważenie powyższej propozycji na posiedzeniu ZG.
Jedyna droga na zbadanie zapisów ustawowych, które nierówno traktują funkcjonariuszy jest Trybunał Konstytucyjny a nie Sądy. Z tego co mi wiadomo już jeden sąd odrzucił taki pozew o realizację naszych podwyżek, więc jeszcze raz apeluję o cierpliwość, bo wpływu na to żadnego nie mamy. Skarga do TK została zarejestrowana, niedawno Prezes TK zwrócił się jeszcze o uzupełnienie dowodów, więc coś się ruszyło w tej sprawie.
Ok dziękuję za wyjaśnienie pozdrawiam.