01-01-2023, 20:48
(31-12-2022, 20:45 )Benek Genek napisał(a):(30-12-2022, 22:03 )Fryderyk napisał(a):(29-12-2022, 19:42 )Benek Genek napisał(a):(29-12-2022, 12:58 )Fryderyk napisał(a):Fryderyku, a kiedy dokładnie mijało Ci 2 lata chodzi o konkretny miesiąc?(29-12-2022, 9:13 )tomi napisał(a): P. Administratorze czy coś wiadomo na temat tego oszystwa z zaliczeniem cywila?
Mi w maju weszła okrągła rocznica służby I nie otrzymałem 5 proc wysługi. Znaczy na papierze otrzymałem ale pomniejszyli mi podwyżkę.
Obserwując inne fora branżowe to tak oszukanych funkcjonariuszy było dużo.
Teraz obawiamy się że 5 proc po 15 latach też sfinansują w ten sam sposób bo strona służbowa ma nas w poważaniu. Niby dostaniemy ale znowu na papierze. Proszę o odpowiedź.
Dokładnie... Ja jestem młodym funkcjonariuszem. Służę 3 lata. Miałem 8 lat cywila i w czasie "podwyżek" mijał mi 2 rok w SW czyli 5% - jedno i drugie weszło mi w podwyżkę czyli sami wiecie jak mogę się czuć... Nie chcieli wliczać cywila to ok (chociaż takie kombinowanie to też nie jest fair i według mnie wielkie oszustwo), ale że za służbę też jestem stratny to jest dno...
Niestety winię też przez to związki ponieważ nie protestowały i dalej nic się nie mówi i nie walczy w tej sprawie. Nie należę do związków chociażby przez to i tak długo nie będę jak się to nie zmieni i nie będą skuteczni w swoich działaniach.
2 lata minęły mi w kwietniu.
Trochę lipa bo jakby do 1 kwietnia to byłoby do ogarnięcia
Niestety... mój znajomy przyjął się w lipcu tego samego roku co ja i on ma już naliczone 5% za 2 lata służby i zarabia o ten dodatek więcej ode mnie. Taka jest sprawiedliwość i te podwyżki... Ale jeśli nic się nie zmieni i tak będziemy traktowani to na pewno nikt się tu kurczowo trzymać nie będzie, zawsze można zmienić na inną służbę lub iść własną drogą. Uważam, że bardzo duża część osób przyjętych na 25lat ma takie zdanie i podejście. Jest i będzie duża rotacja przy takim traktowaniu... przykre...