16-01-2023, 14:49
(15-01-2023, 18:29 )rafalek oddziałowy napisał(a):nik sie nie obraża, zadałem pytanie na które nie byłem wstanie uzyskać odpowiedzi, a myślę że w dzisiejszych czasach bedzie to bardzo ważne dla osób które odchodzą ze słuzby, sadziłem ze własnie na takim forum takie tematy powinny być poruazane ,o tym co nam przysługuje ,a oczym sie nie mówi. Miałem nadzieje że w tak dużej grupie f-szy ktoś poprostu już przerabiał ten temat, tak jak po przejsciu na emke, dodatkowa komisja i jednorazowe odszkodowanie o ktorym też mało kto wie. pozdr.(15-01-2023, 2:20 )wolf napisał(a):super ze widzisz a zielonego pojecia nie masz a sluzby mam tylezeby moc juz od dawna przejsc na zaopatrzenie emerytalne.(14-01-2023, 16:43 )rafalek oddziałowy napisał(a):widzę że służby to nie masz za dużo, bo byś wiedział że kadry ci żadnej takiej informacji nie udzieli , a co do obniżeniu poziomu to sam jestes tego przykładem, po to jest forum żeby zadawać pytania , a inyrligetni na nie odpowiedza, niestety ty do nich sie nie zaliczasz, nastepny beton z administacji lub ciepłej posadki sponsorowanej przez Pis , żeby siać zamieszanie. pozdr.(13-01-2023, 21:15 )wolf napisał(a): witam , mam pytanko ,czy funkcjonariusz przebywajacy na l4 od psychiatry do czasu odejscia na rente, gdzie odchodzi na ta jednostke chirobowa na ktorej przebywał moze starac sie o zwrot 20 % ktore mu zabierano za kazdy miesiac l4???
takie rzeczy to powinienes wiedziec .. wiec zzadawanie tu tego rodzaju pytan to troszke obniza poziom czatu - dopytaj sie w kadrach chyba ze sie wstydzisz to nie bedziesz miec wiedzy
Odpowiedz na pytanie Wolfa jest oczywista - nie wiedzialem ze mozna pytac o takie rzeczy, jesli faktycznie nie masz wiedzy na ten temat too dlatego odeslalem do kadr w swojej jednostce - nie specjalnie czy zlosliwie - tylko dlatego ze kadry/finanse sa od tego jak pewna czesc ciala do pewnej czynnosci. jesli nie odpowiedza na pytanie zloz przez sekretariat pismo o nazwie wniosek i wtedy dostaniesz odpowiedz na pismo chyba ze maja gleboko w powazaniu f-szy bo nauczeni doswiadczeniem ze nikt nic nie potrafi zapytac - wowczas masz kierownika jednostki a jak bedzie to rowniez problem masz okregowego czy centralnego aby zainterweniowal .jezeli ktos nie umie i nie chce wspolpracowac to w taki sam sposob jego sie traktuje
a co do tych 20% to jesli jest uznane jako jednostka chorobowa w najnowszym zarzadzeniu jesli dobrze pamietam- wykaz chorob w zwiazku ze sluzba- to powinni zwrocic Ci w momencie kiedy data odejscia na rente wejdzie w zycie.
Jesli urazila Cie moja wczesniejsza odpowiedz to przepraszam bo bylo to niezamierzone ale wydawalo mi sie oczywista sprawa ze powinienes posiadac taka wiedze .