18-01-2023, 9:25
(16-01-2023, 21:34 )StaryGad312 napisał(a):Przecież do wysługi emerytalnej cywil się nie liczy tylko do dodatku...(16-01-2023, 10:39 )szfager napisał(a):(15-01-2023, 21:01 )500minus napisał(a):Tylko mundur ale pamiętaj, że nawet jeśli założysz, że wytrzymasz te 32 lata to pamiętaj- po 30 latach służby Dyr. może Cię zwolnić i chyba dlatego jest 32 a nie 30. Powinieneś już zauważyć że prawo w naszej służbie jest dla tych co na stołkach- dodatki, generalskie gwiazdy itp(15-01-2023, 9:07 )StaryGad312 napisał(a):(13-01-2023, 12:57 )500minus napisał(a): W uzasadnieniu projektu napisane wyraźnie,, wysługi emerytalnej,, wysługa oznacza służbę, emerytalna oznacza okresy służby (są i były różne służby) w rozumieniu ustawy emerytalnej
No właśnie nie jestem pewny czy masz racje. Chyba zależy to od faktu zaliczeń do emerytury. Mi cywil się liczy do emerytury a tym samym do wysługi emerytalnej. Czy Administrator lub ktoś obeznany w temacie mógłby się wypowiedzieć i potwierdzić które okresy zaliczają się do wysługi emerytalnej i jaka to wysługa emerytalna będzie brana pod uwagę w tym temacie ??
Zakładam żeś z przed '99. Nie napalał bym się, zaczniesz od 5% jak wszyscy, nie dostaniesz pełnej puli na dzień dobry. Wczytaj się w projekt. Pieniądze marginalne i symboliczne w korpusach podoficerskich a i wyżej tyłka nie urywa jak nie ma wysokiego stanowiska. Ale, daj ci Panie Boże oraz dyrektorze...
Jakby faktycznie brany był pod uwagę tylko mundur to napisali by " służby" a jest tam napisane "wysługi emerytalnej" co dla niektórych funkcjuszy znaczy troszkę inaczej więc nie wiem. Zapewne zostawili tak dla wolnej interpretacji i dadzą komu chcą. A do 30 nie dopracuje z cywilem mam fula dużo wcześniej tylko kwestia zostać jeszcze z rok czy uciekać - czas pokaże...