22-01-2023, 11:14
(21-01-2023, 8:13 )zakładowy napisał(a): Mam 10 lat wojska i tym roku 5 lat służby w S.W co daje 15 lat służby. W lipcu mogę odejść na zaopatrzenie emerytalne. Powinienem w tym roku mieć 9 dni dodatkowego urlopu, ale nie mam bo służby w SW tylko 5 lat.. procenty za lata służby do pensji też się liczą.... jak oni chcą zatrzymać ludzi w służbie...
bardziej pytanie po co ? zostana juz niebawm tylko ci co 25 lat maja odwalic wiec sa ludzie ktorzy beda robic wwszystko co sie nakazac da po to aby utzrymac sie w pracy, postraszy sie postepowaniami ucinajac dodatek to sie ludzi ulozy przeciez .. a 15+ to za bardzo szczekaja wiec dajmy im odejsc i bedzie spokoj - to jest mysl na gorze ale i tak w tej chwili jest bardziej wazniejszy temat 2. gwiazdki i nowych generalow w okregu i na to pieniadze sa zawsze plus dodatki w tysiacach a nie to co w jednostkach podstawowych po kilka stowek wiecej od minimum za szkole wiec chyba kto daje rade to opuszcza i szuka sobie pracy poza murem gdzie troszke normalniej jest w sensie relacji miedzyludzkich