17-02-2019, 13:03
(15-02-2019, 18:56 )ZIBI napisał(a): do jtd i tutaj w tymn co napisałes jest dowód na Twoj brak wiedzy na temat słuzby na poszczegolnych stanowiskach zapomniałes np o tym ze taki spacerowy w budzie jak go obrazliwie nazwałes ma np 4 spacerowniki latem po 50 osadzonych na kazdym spacerowniku i dozoruje sam 200 osadzonych w tym samym czasie a oddzialowy żadnego bo np wszystcy sa zamknieci w celi i nawet ich nie widzi : takie przezycanie sie kto ma lepiej a kto gorzej nie ma sensu bo zawsze mozna obalic Twoja teorie a po za tym jesli sopacerowy u Ciebie w ZK czyta gazety jak to powiedziałes w budzie ponizajac go to D-ca zmiany i kierownik sa do ukarania bo chyba nie wiesz ze tego mu nie wolno robic dozorujac sopacer Twoja niewiedza mnie przeraza przykro
200 skazanych na jednego spacerowego???? uffff :-) To tam kierownik to dopiero as. U mnie zasady są takie że jak jest więcej jak 50 skazanych na spacerze to już należy się wzmocnienie i już jest 2 spacerowych itd. Po drugie nie wiem ile masz lat ale pamiętasz stare toalety na małych dworcach PKP? Tak wyglądają u mnie " dyżurki spacerowego". Nie obraziłem spacerowych , zobrazowałem te pseudo dyżurki.
Przy okazji ktos napisał do mnie, że już nie ma pawilonów bez domofonów. Ale to chyba nie w Polsce. Jak nie ma sensu przyznawać dodatków w zależności od zajmowanego posterunku, to ja chcę robić do końca służby spacery i wtedy nie będę miał pretensji. Czasem jak bedę konsumował obiad w hmmm" dyżurce spacerowego" to zadzwonie do kolegi na oddział i zapytam czy już jakieś sniadanko zdążył zjeść.