26-02-2023, 7:25
(25-02-2023, 12:13 )Realista za niecałe 300. napisał(a):(24-02-2023, 20:43 )SuperMan napisał(a):(23-02-2023, 22:16 )POLSKI_KLAWISZ napisał(a):(23-02-2023, 13:43 )anton napisał(a):(22-02-2023, 20:57 )Hipi napisał(a): Szanowni Państwo.
Miałem się nie udzielać
Ale zabieram głos gdyż krew mnie zalewa.
Minister Woś pisze że jest 90 ileś procent zatrudnionych niech to wykaże tylko z nie sfałszowanych danych.minister Ziobro mówi że dostaliśmy podwyżkę. Tylko jaką i do czego ?
Tych dwóch Panów Ministrów plus cały zarzad związków i CZSW niech się sami podadza do dymisji.
W przeciwnym razie będzie was ścigał prokurator.
U mnie na peronce jest zatrudnionych 4 osadzonych. Jeden w tym miesiącu jeszcze nie wyszedł do sprzątania bo każdy go ma kręciciela i nie chce się z nim użerać. Z administracji dzwonią żeby choć 1 dzień pracował bo wtedy będą statystyki że pracuję. Hahahhahaahha I to są statystyki. 1 dzień na miesiąc pracuje i już w statystyce jest że zatrudniony.
U mnie na oddziale ponad 30 zatrudnionych jako sprzatajacy. Niby pracuja po 2 godz. dziennie - a w praktyce nie pracuje nikt, bo nadzor zaden, ale karte pracy podpisac musza wszyscy zeby bylo ok. I w statystykach ponad 90% zatrudnionych.
Kiedys na oddziale 1-2 sprzatalo, albo na wniosek robili i bylo czysciej niz teraz kiedy praca dla wiezniow sie realizuje.
Ale wszyscy zadowoleni - od kierownikow po dyrektorow i OISW - bo statystyki sie zgadzaja.
Tak wyglada resocjalizacja przez prace.
Pozdrawiam OISW Koszalin
Piszcie jak u Was???
Jest lepiej.. kaza zlodziejowi wpisywac 3 godziny pracy gdzie gosc nawet nie wyszedl z celi lub posprzatal max 30 min.. czyli falszowanie dokumentacji.. wystarczy porownac wpisy w ksiazke ruchu oddzialowego i karty pracy.. kto za to beknie przy kontroli? Pani "specjalistka" od zatrudnienia kopert czy oddzialowy i dca za brak nadzoru???
A kto Cię zmusza do fałszowania dokumentacji, jak sobie pozwalasz na takie traktowanie to później miej pretensje do samego siebie. Robić wszystko tak jak każą przepisy i wpisywać realne godziny pracy, a włos Ci z głowy nie spadnie, a jeśli ktoś Cię zmusza do poświadczenia nieprawdy, to poinformuj Go, że chętnie mu to wyjaśnisz w prokuraturze. U mnie jak ręka odjął, od razu wszystko się zgadza.
Nie napisalem ze falszuje, zastosowalem ten sam argument co Ty nie mam 5 lat sluzby by mna pomiatac..