12-03-2023, 19:11
(12-03-2023, 6:56 )Szczęśliwy napisał(a):(11-03-2023, 18:34 )klakson emeryt napisał(a):Klakson jesteś emerytem to nie udzielaj się, ale zapomniałem nie masz pomysłu na siebie i żyjesz dalej SW haha Szkoda mi takich ludzi hihi.(11-03-2023, 10:58 )Administrator napisał(a):(11-03-2023, 9:55 )jtd napisał(a):(10-03-2023, 20:49 )Administrator napisał(a): Wszyscy 412 zł + indywidualnie kto ile ma % wysługi lat (średnia jest to 79 zł) + 98 zł (jak na razie do końca roku, ale są zapewnienia Ministrów MS i MSWiA, że będzie miało to skutek przechodzący na przyszły rok) = 589 zł. brutto.Czyli te 98zł to znowu jakieś coś co może zniknąć? Wiadomo jaką wartość mają różne zapewnienia , czyli może się okazać że od przyszłego roku już nie będzie tego 98zł , czy dobrze zrozumiałem?
Trzeba zaznaczyć, że gdyby waloryzacja była od 1 stycznia 2023 r. to tych 98 zł. by nie było. Jeżeli rządzący nie zadbają o to, to istnieje taka możliwość, ponieważ ustawa okołobudżetowa jasno mówi, że są to środki finansowe do 31.12.2023 r. Na dzień dzisiejszy mamy jasne deklaracje, nie tylko od naszego Ministra, że będzie miało to skutek przechodzący, na kolejne lata.
Dobry wieczór panie Administratorze , pisze pan że macie deklaracje o tzw. Ministra. Tylko pan zapomina że jest to rok wyborczy i ten minister raczej nie będzie ministrem po wyborach? Słowa przez niego puszczone na wiatr albo żeby trzymać SW w szachu. Jak nie wygramy to PO wam nie da??? Jak jestem w błędzie to sorry.
Tzw. "szczęśliwy" co ci odpisać? Na początku miałem cię olać. Za kogo się masz że zakazujesz mi się wypowiadać na tym forum? Jest demokracja i wolność słowa nie prawdaż? Po twoich wypowiedziach - zaczepkach i status "chorąży" stwierdzić mogę że dużo piszesz ale bez sensu tylko żeby zaistnieć i sprowokować . Pozdrawiam cię i życzę dużo samokrytyki. Ale chłopie szkoda mi cię!