13-03-2023, 6:52
(12-03-2023, 13:02 )Sierżant Polska napisał(a):(12-03-2023, 10:42 )Jerry napisał(a):tylko zapomniałes dodać że za czasów PO inflacja była prawie zerowa a za czasów pisu inflacja jest z 50 % ( propaganda w tv mówi że około 17% ale wiemy ile podrożały produkty w sklepach od 50 % do 100 %) nie jestem ani z pisem ani za po bo to są lewicowe partie.(11-03-2023, 18:34 )klakson emeryt napisał(a):Oczywiście że PO nie da nic więcej.(11-03-2023, 10:58 )Administrator napisał(a):(11-03-2023, 9:55 )jtd napisał(a): Czyli te 98zł to znowu jakieś coś co może zniknąć? Wiadomo jaką wartość mają różne zapewnienia , czyli może się okazać że od przyszłego roku już nie będzie tego 98zł , czy dobrze zrozumiałem?
Trzeba zaznaczyć, że gdyby waloryzacja była od 1 stycznia 2023 r. to tych 98 zł. by nie było. Jeżeli rządzący nie zadbają o to, to istnieje taka możliwość, ponieważ ustawa okołobudżetowa jasno mówi, że są to środki finansowe do 31.12.2023 r. Na dzień dzisiejszy mamy jasne deklaracje, nie tylko od naszego Ministra, że będzie miało to skutek przechodzący, na kolejne lata.
Dobry wieczór panie Administratorze , pisze pan że macie deklaracje o tzw. Ministra. Tylko pan zapomina że jest to rok wyborczy i ten minister raczej nie będzie ministrem po wyborach? Słowa przez niego puszczone na wiatr albo żeby trzymać SW w szachu. Jak nie wygramy to PO wam nie da??? Jak jestem w błędzie to sorry.
Mało tego.
Zrobi wszystko żeby zabrać co tylko można tak jak to miało miejsce za czasów ich rządów.
Zamiast podwyżek były listy gratulacyjne
Kiedy obejmowali rządy to inflacja była około 0,5. Podczas rządów PO wzrosła dziesięciu krotnie.
Taka jest narracja i zakłamywanie faktów przez zwolenników PO
Obecna inflacja to efekt sytuacji geopolitycznej i pandemii, natomiast działania PiSu pozwoliły znacznie ograniczyć skutki tej inflacji dla nas wszystkich
Poza tym nasze pieniądze są obecne wielokrotnie lepiej redystrybuowane niż wcześniej.
Za czasów PiS podwyżek było kilka
Zastanawia mnie ta krótka pamięć wszystkich zwolenników PO
To PO PSL podniosło wiek emerytalny, to za ich czasów „nie było piniedzy i guzików do niskich cen”
Już zapomnieliście?