19-03-2023, 16:55
(19-03-2023, 11:14 )Czarodziej napisał(a):(18-03-2023, 19:45 )rafalek oddziałowy napisał(a):-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------(17-03-2023, 20:20 )Młody_gniewny napisał(a): Panowie emeryci nie da sie zjeść ciasteczka i mieć ciasteczka. Waloryzacja albo podwyżka. Jeżeli chodzi o cywilów to pamiętajmy, że oni nie mają emerytury z ostatniego uposażenia i przechodzą na noc w wieku 60 lub 65 lat. W sw emeryci to często czterdziestolatkowie którzy biorą po 4-5tys. zl emerytury po 15 latach służby. Rozumiem rozgoryczenie bo nie ma dodatków na odejście ale najwyższa waloryzacja od lat, a i tak narzekanie. Więc cieszmy się tym co mamy, młodzi są przyjęci na 25 lat i mają naliczanie z 10 lat.
4-5 tys emerytury - a to dobre ze po 15 latach takie emki sa . tu nie chodzi o żale ze tylko waloryzacja tylko o sam fakt jak potraktowano f-szy i jakim sposobem dalo sie oszukac tych odchodzacych aby tylko nie wyplacic niepotrzebnym ( emerytom), ktorzy wlasnie odchodza a reszcie podwyzka , ktorej skladowe znowu sa bardzo ciekawe i nie ma pewnosci ze taka sama kwote dostaniecie w grudniu 23r i w styczniu 24r, z uwagi na jeden skladnik ale o tym cisza jakas dziwna
Odnoszę wrażenie że liczba zielonych ludzików z Cezetu została podwojona na tym forum. Nie potrafię zrozumieć wpisu Rafałka dotyczącego emerytury.
Możliwe że jemu i jemu podobnym takim jak Szczęśliwy nie podoba się mieć godny zarobek.
Chyba że patrz pierwsze moje zdanie, należą do tej loży i oni będą mieć więcej ale naszym kosztem.
Dlatego trzęsą się zawsze w temacie płac i emerytur. Żeby sobie dołożyć nam muszą zabrać stąd taka ich frustracja w sferze finansów.
Odchodząc podbiją sobie dodatki do 60% i gitara.
Tak na marginesie nie ma po co tu już zaglądać, czytając takie wypociny odnoszę wrażenie że ten związek foruje osoby po szkołach specjalnych.
Piszesz dzieciaku o najwyższej waloryzacji słowem nie wspominając o inflacji.
Wyliczałem dokładnie ile straciłem na inflacji, pewne towary ich cena wzrosła ponad 100%.
Ty mi mówisz że te 14.8% pokrywa inflację !
Nic dziwnego że SW się sypie jak mamy takich specjalistów!
Byle dla siebie,teraz i tu a przyszłość się nie liczy!
15 sto latkowie biorą 4-5k emerytury. Chyba u Ciebie w Czecie. Może tak 2,8-3,5k
Troszkę innymi danymi dysponujesz.
Zachowujesz się jak "CZŁONEK" partii rządzących, który nie myśli o ludziach tylko o sobie.
Kolejny raz okradli emerytów, jak nie zabraniem dodatków na odejście to brakiem waloryzacji a to wszystko bezprawnie!
Nic się Szczęśliwy Rafałku nie martw i Ciebie oszukają i to nie raz, tylko jeszcze nie wiesz jak.
A pilnuj się,bo kamery wszędzie i tuż przed emką coś wymyślą by wykopywać tych ze stażem!
Dlaczego piszę Szczęśliwy Rafałku, odnoszę wrażenie że to jedna osoba używa multikonta do siania propagandy.
Młodzi są przyjęci na 25 lat i dobrze, jak trzeba było o swoje walczyć lecieli do mamusinowego cycka.
Teraz płacz a co robiliście jak trzeba było protestować? Wiem mówiliście o nas "starych" debile po co oni to robią.
To teraz macie, dają wam pseudo nagrody za nie chorowanie, tym samym zmuszają was do przychodzenia z chorobami do pracy!
Pokazał się na tej księdze wpis o tym jak za 3k zł nagrody mądry f-sz SW z Covid przychodził do pracy i był bardzo zadowolony bo nagrodę dostał DNO!
Opieki na dziecko nie wykorzystasz bo nagrodę zabiorą!
Dyżury telefoniczne bezprawne, stawiasz się na telefon, realizujesz np konwój. Zadanie wykonane a do domu nie puszczą bo brak ludzi, trzymać Cię będą 12h, albo pisz oświadczenie że chcesz wyjść wcześniej, wszystko po to by godzin nie wpisać.
Pielęgniarka zjawia się na 15 minut i bez łaski ma pisane 8h.
Za mało związkowców na tym forum a za wielu partyjnych Cezetowców.
hmm Czarodzieju Ty do mnie to piszesz bo mozna troszke pogubic sie w Twoim poscie