27-03-2023, 20:13
(27-03-2023, 14:34 )pablopablo11@interia.pl napisał(a):(26-03-2023, 12:33 )Szczęśliwy napisał(a):(25-03-2023, 8:40 )nietakamllodafszka napisał(a):Z tą inteligencją większości was to mógłbym polemizować, jesteście straconym pokoleniem, którzy w życiu nie dadzą sobie rady, chcecie tylko brać i się skarżyć, a do tego niektórzy porobili szkoły mgr i myślą że są wykształceni do szpiku. Dalej uważam komu się nie podoba może się zwolnić. Cycusiowe pokolenie.(24-03-2023, 16:10 )Szczęśliwy napisał(a): A propo moich wpisów, które zamieszczam. Drodzy państwo proszę cofnąć się wstecz i poczytać jak mnie obrażano i jakoś nie skarżyłem się jak dziecko z zerówki, ale cóż można się spodziewać po niektórych, którzy są wychowani na mamusi wikcie i do tego są roszczeniowi, aż boli. Nie potraficie przyjąć krytyki od ludzi, którzy myślą inaczej i nie skomlą, a co do Administratora to współczuję i pozdrawiam. Prowadzić taką stronę to nielada wyczyn haha
Różnica Panie Szczęśliwy jest taka że piszesz takie głupoty i farmazony w sposób zaczepny, prowokacyjny i obraźliwy że połowa tej księgi gości zastanawia się po której stronie barykady stoisz. Pamiętaj że nie musisz tu pisać, ba- byłoby to nawet wskazane. Jak mówi stare powiedzenie - czasami sprawia się wrażenie inteligentnego dopóki nie otworzy się ust (lub dopóki paluszki nie dotkną klawiatury).
ale Ty nie jesteś od mówienia co komu wolno i czy ma się zwolnić, chcesz to zapie.da.aj nawet za miskę ryżu
Szczęśliwy jeśli mogę wiedzieć ile masz służby i ile przepracowales na oddziale tylko tak szczerze?
Młodzi poprostu się szanują i nie przytakuja na wszystko bo czasy się trochę zmienili jak nie zauważyłeś. Nikt nie przyjdzie za 3600 zasowac od rana do nocy, w święta i weekendy, bez urlopu w wakacje, po 250h bo tyle dole i często wysłuchiwać od swoich przełożonych pretensji jak ktoś odezwie się o swoje.
Ja wiem za jak ty byłeś młody to pewnie siedziałeś cicho, zaspałeś często po 11h bez podmian itp. ale nie znaczy że każdy ma się tak dać traktować.
Idąc twoim tokiem myślenia że "niech się zwolnia".
To jak sie wszyscy zwolnią to kto będzie pełnił służbę? Nie widzisz co się dzieje? Nie czujesz się za to odpowiedzialny? Pewnie za chwilę pójdziesz na zasłużona emeryturę i będziesz się zmian w domu.
Przy czym obecna sytuacja to nie wina ludzi którzy nie chcą pełnić służby w takich warunkach za te pieniądze, tylko ludzi którzy biorą pieniądze za to żeby ta służba zarządzać. Jeżeli ktoś w porę się nie obudzi i nie wprowadzi zmian systemowych to do końca roku zawiesza połowę kryminałów.
Na ta chwilę wszystko to pic na wodę. W jednostkach funkcjonariusz często nie ma dostępu do cieplej wody w kranie, brak środków ochrony, brak mundorow, ludzie sie butów nie mogą doprosic, nie ma ustawowego odpoczynku, można by tak wymieniać ale kogo to interesuje. Ważne że 90 procent osadzonych pracuje i interes się kręci.