30-03-2023, 21:53
(30-03-2023, 15:28 )tomi napisał(a):odpowiedz jest oczywista .. NIC boo dla emerytow nie ma sensu robic a zwiazki skupily sie nad pozostajacymi w sluzbie i dlatego podwyzki od marca - ale tak jest we wszystkich mundurach wiec tu nic nie bylo do powiedzenia i dlatego nic nie mozna bylo zrobic(30-03-2023, 7:38 )500minus napisał(a):(29-03-2023, 16:07 )tomi napisał(a):(28-03-2023, 21:22 )Owieczka napisał(a): I odbyło się spotkanie przedstawicieli związków z rzecznikiem praw. Poruszono temat kontroli związanej z torturami, temat monitoringu, temat funkcjonariuszy na l4 i opiece. Ale nierówne traktowanie funkcjonariuszy przez rząd zamieciony pod dywan! Dalej pytam się o odpowiedź ministra dotyczące podwyżek od marca a nie od stycznia tak jak mają to inne grupy zawodowe. Ustawa okołobudżetowa wykluczająca tylko grupę odchodzących ze służby funkcjonariuszy. Czy związki staną w obronie tegorocznych emerytów? To samo tyczy się wysługi lat, dlaczego sami pokrywaliśmy sobie to z rzekomych podwyżek.
Ponownie podpinam się pod pytanie, co z tegorocznymi emerytami?
Jak to co? Przygarnęli czynni f-sze po stówce aby się dezerterów nie żałować? Przygarnęli, i nikt się nie upomni... Tyle lat robiłeś i jeszcze nie rozpoznałeś tego środowiska? Za sto złotych do końca roku...
Rozporządzenie opublikowane w DU, a ja od kilku tygodni nie mogę się dowiedzieć co z emerytami.
Jestem w związkach ponad 20 lat, płacę składki a mimo to nie mogę się dowiedzieć co Związek zrobił dla tegorocznych emerytów. Moje pytanie zbywane jest milczeniem, dziękuję.